Kunstist oma käega: Paula Pakk juhendab improvisatsioone Aili Vahtrapuu näituse teemadel

15. augustil kell 17 on kõigil huvilistel Tampere Maja galeriis võimalik kunstnik Paula Paku juhendamisel improviseerida joone ning värviga Aili Vahtrapuu „kunstimasina“ loodud jäljenditele.
Käesoleva juubeliaasta puhul toimuvad Tampere Maja galeriis giidipäevad, kus ühel päeval tutvustab üks kunstihuviline teistele kunstihuvilistele näitust oma sõnadega. Aga kunstist ei pea alati rääkima sõnadega, kunsti üle võib arutleda ka käe abil, näiteks joonistades.

31.07-17.08 on galeriis võimalik näha Aili Vahtrapuu näitust „Coupure“, mille hulgas on ka installatsioon „Coupure“ – „kunstimasin“, mis toodab ise kunsti. Näituse tutvustusest võib lugeda: „Näituseprojekt analüüsib kunsti valmimisprotsessi ja püstitab küsimuse, kuivõrd peaks kunstnik sekkuma loomeprotsessi. Kuidas toimib aeg meie loomingu osalisena? Teame kunstiajaloost mitmeid kunstnikke, kes püüdsid kunstiloome protsessist kunstniku isikut välja lülitada. Ühendades tehnoloogiaid valmisid mitmed „kunstimasinad“, mis ise maalisid või joonistasid.” Neid masinloodud taieseid ongi kõik huvilised kutsutud edasi arendama, et saada osa kunstniku loomeprotsessist ning luua midagi koostöös „masinaga“.
Aili Vahtrapuu on Tallinna Ülikooli professor ning rahvusvaheliselt tunnustatud kunstnik, kes ise peab end eelkõige skulptoriks, olgugi, et see elukutse kaasajas kahtluse all. Tunded, mõtted, mida kolmemõõtmelistena suudetakse avaldada, võluvad teda oma keerukuses.
Paula Pakk (s. 1992) on noor ning andekas kunstnik, kes on vabakutselisena teinud koostööd klientidega Eestist, Norrast, Suur-Britanniast, Saksamaalt ning Ameerika Ühendriikidest. Tema loomingut on huvilistel olnud võimalus näha Tartu Kunstnike Majas. Lisainfo: www.paulapakk.tumblr.com.
 
Kõik huvilised on oodatud, üritus on tasuta ning kaetud on ka kohvilaud!
 
SA Tampere Maja
Jaani 4, Tartu 51007

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht