Hansapäevade kunstiaed Viljandis

Sel nädalavahetusel toimuvad Viljandis iga-aastased Hansapäevad, mil linn täitub üleüldise laadameeleoluga. Kondase keskuse hoovist saab neil päevil traditsiooniline kunstiaed, kus toimuvad töötoad, etendused, kunstiturg ning avatakse ka verandakohvik. Lisaks aias toimuvatele Hansapäevade üritustele avame neil päevil muuseumi ruumides neli uut näitust, mille avamistele teid ootame.

Reedel, 6. juunil kell 17 avame Peterburi kunstniku Marina Masso näituse “Akvarellidest mosaiik”. Masso (s 1961 Leningradis) on Viljandimaa juurtega akvarellist, kes on erinevates Peterburi kunstikoolides tudeerinud nii maali, graafikat kui keraamikat. 2004. aastast kuulub ta oma kodulinna Akvarellistide Ühingusse ning teenib leiba vabakutselise kunstnikuna nõtkeid lillekompositsioone ning mahedaid linnavaateid maalides. Masso näitus jääb avatuks 5. juulini.

Laupäeval, 7. juunil kell 13 avame oma tänavuse aasta olulisima välisnäituse, milleks on ameerika kollaažimeistri John Digby (s 1938 Londonis) isikunäitus “Looduse lood”. Digby on omal alal üks tunnustatumaid kunstnikke, kes on oma originaalse kollaažitehnika lihvimisega tegelenud üle poole sajandi. Tehnika, mida kunstnik ise “arhiivikollaažiks” nimetab, on äärmiselt detailne: alusmaterjalina kasutab ta üle-eelmise sajandi entsüklopeediatest pärinevaid joonistusi, põimides erinevaid kujundeid kokku kirurgilist täpsust nõudva skalpellitöö abil. Nüitus jääb avatuks 30. augustini. NB! Reedel, 6. juunil kell 14.00 toimub kunstniku poolt juhendatav töötuba, kuhu on kutsutud erinevas vanuses huvilised. Palume ette registreerida: kondas@kondas.ee või 4333 968. John Digby viibib koos oma kunstnikust abikaasa Joaniga Viljandis tänu Kultuurkapitali ja Ameerika Ühendriikide Suursaatkonna lahkele toetusele.

Laupäeval kell 15 avame veel teise näituse, milleks on Maria-Kristiina Ulase (s 1965) “Lõiked vaatlusse”, kus eksponeerime tuntud Eesti kunstniku laser- ja paberlõikeid. Ulas lõpetas 1991. aastal Tallinna Kunstiülikooli ning on järgnevalt esinenud aktiivselt näitustel nii Eestis kui välismaal, on Eesti Kunstnike Liidu ning Vabagraafikute Ühenduse liige. Mitmekülgselt andeka loojana tegutseb ta nii maali, graafika kui siluetikunstiga. Näitus jääb avatuks 13. juulini.

Pühapäeval, 8. juunil kell 120 avame Jaan Rõõmuse (s 1990) tindi- ja tušijoonistuste näituse “Näitus Nr.2”. Rõõmus õpib Eesti Kunstiakadeemias graafilise disaini erialal, varem on ta lõpetanud Tartu Kunstikooli. Eksponeerimisele tulevad viimastel aastatel postkaartide ning sünnipäeva- ja tervituskaartidena valminud joonistused, millel on kujutatud linnaruumi, mis vastab autori eetilistele ja esteetiliste tõekspidamistele. Näituse valguskastide eest täname Eesti Ajaloomuuseumi. Väljapanek jääb avatuks 5. juulini.

Hansapäevade kunstiaia programmist soovitame kalendrisse märkida järgmised üritused:

Laupäev, 7. juuni

12.00 Kunstiaia ava- ja äratushäppening

14.00 Vaatemänguline kõiki kunste ühendav improetendus

16.00 Enneolematute tsirkusevõtetega etteaste elu veidrusi üle vindi keeravalt kunstnikerühmalt „PÕLEVA KAELAGA KIRJAK“

17.00 Kirglik kunstioksjon Kondase keskuse esisel tänavalõigul

18.00 Pastaca kontsert Kondase keskuse saalis. Tasuta

Pühapäev, 8. juuni

kell 10.00 Gregor Tauli loeng keskaegse inimese maailmapildist

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht