Ulvi Haagensen “Aagh!Õehh!” HOP galeriis

Alates 8. novembrist on HOP galeriis avatud Ulvi Haagenseni näitus "Aagh!Õehh!".

“Mingi osa minust ei taha siin olla. Igapäevarutiin on justkui rõõm ja needus korraga. Hea, et saame vaadata neid inglise ja teisi seebikaid, sest muidu me ei pääsekski siit ära. Koristamine, pesu pesemine, riputamine – ikka ja jälle pean ma neil paluma riided oma kohale panna. Kas nad ei mõista? Aga kes siis veel? Kelle teise peale siis vihastada? Kelles pettuda? Kes veel oleks seda väärt või mitte väärt või lihtsalt … ?
Päev päeva järel – mõnikord saab sellest väljapääs iseeneses – nagu mantra, mis meid kõiki uinutab. Siis aga lõikab miski lummusest läbi ning näen, et üks pisike käekene on rasvakriidiga seinale mingi eluka kritseldanud, sinnasamasse välisukse juurde, kus hoitakse vihmavarje ja rulasid ning jalgratast. Õehh! Aga mis siis saaks, kui ka mina hakkaksin seinale joonistama? Mis siis saaks?”
Ulvi Haagensen on Austraalias sündinud ja Eestis elav ning töötav kunstnik kes oma loomingus tegeleb argipäeva kujutamisega. Ka seekord seob ta oma isikliku argipäeva otseselt avatava näitusega, viibides ise galeriiruumis kus joonistades seintele mõtleb kunstnik rutiinist, armastusest, vihast, kahtlustest, piirangutest, vabadusest, äraminekust, paigalejäämisest ning sellest, mis jääb alles ja mis mitte.… kuid sellest kõigest alles siis … kui ta on kuivama riputanud viimase pesulaadungi!
Ulvi on galeriis kohal iga päev 11:00 –14:00. 
Näituse avamist ei toimu – on lihtsalt üks järjekordne tööpäev.
Suur tänu: Kirke Kangro, Michael Haagensen, Marge Laast
 

PRESSITEADE
ULVI HAAGENSEN
“Aagh! Õehh!”            
08.11. – 26.11.2013
HOP galerii
Tallinn

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht