Fotonäitus „Ukrainlased Eestis“

Näitus jutustab ukraina vähemusrahvuse eluteest eesti seltskonnas: erinevate vanuse ja elukutsete inimestest, nendest, kes tulid Eestisse Nõukogude ajal või paar aastat tagasi ning hoidis oma rahvusliku identiteedi.

Elukutselise fotograafi Olena Kovpaki ja hariduselt ajaloolase Valentyna Afanasyeva loominguline koostöö esitleb objektiivi ja ebatraditsioonilise pilgu prisma 25 eesti ukrainlast. Nad on naised ja mehed, noored ja täiskasvanud, eakad ja lapsed, need, kes töötavad ja õpivad Eestis. Iga foto – see on väike etendus, mis esitleb migrandi elu esimeses, teises ja isegi kolmandas põlvkonnas, tema integratsiooni teed, edusid ja ebaedusid.

Keegi töötab restoranis või alustas oma äri, keegi kasvatab lapsi või õpetab koolis, keegi pühendas end riigi- või sõjaväeteenistusele, aga siinjuures, kõik näituse tegelased, lõppkokkuvõttes, ületasid esimesed „tõlkeraskused“, leidsid end ja oma kodu.

Tavaliste inimeste mitte just tavalised lood – fotonäituse põhimõte, kus peaaegu iga külastaja saab avada enda jaoks mitmekultuurse Eestimaa.

Näitus kestab Riigikogu hoones kuni 2013.a 7. oktoobrini.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht