„Kilomeeter skulptuuri“ sai üle kolmekümne osalustaotluse üle Euroopa

Läinud esmaspäeval kukkus suvel toimuva rahvusvahelise vabaõhunäituse „Kilomeeter skulptuuri“ avatud konkursi tähtaeg. Kokku laekus 33 taotlust kunstnikelt üle Euroopa. Konkursil osales 37 kunstnikku, nende seas ka kaks gruppi, kes esitasid kokku 33 ideekavandit. Kõige rohkem töid tuli Eestist (14), Lätist saadeti kolm kavandit, Saksamaalt ja Tšehhist mõlemast kaks ja ühekaupa veel Soomest, Venemaalt, Jaapanist, Ungarist, Itaaliast, Armeeniast, Iirimaalt, Rootsist, Leedust ja Prantsusmaalt.

„Kilomeeter skulptuuri“ üks eesmärk on olla avatud erinevatele kunstinägemustele, ja laekunud tööde sisu on selle eesmärgiga täielikus kooskõlas. Osalejate seas on nii skulptoreid, installaatoreid, tekstiilikunstnikke, keraamikuid, disainereid kui ka arhitekte.

Ka tööde suurus varieerus tillukestest monumentaalseteni ja sisaldas nii geomeetrilist, figuratiivset, kontseptuaalset, interaktiivset, humoorikat, minimalistlik-monumentaalset kui mõistagi kohaspetsiifilist kunsti. Mõned kunstnikud plaanivad kasutada traditsioonilisi materjale, teised eksperimenteerivad uudsetega, sh 3D-printimisega.

Kuraatoritemeeskond tegeleb praegu taotluste läbivaatamisega, samuti panevad nad kokku nimekirja enda poolt kutsutavatest kunstnikest.

Märtsi lõpuks loodavad kuraatorid saada valmis näituse „Kilomeeter skulptuuri“ lõpliku osalevate kunstnike nimekirja. Peakuraator on Niekolaas Johannes Lekkerkerk (Holland), teised liikmed tiimis on Rebeka Põldsam, Marie Vellevoog ja Merilin Talumaa Eestist.

„Kilomeeter Skulptuuri“ (KoS) on esimene omataoline mastaapne vabaõhunäitus Eestis, mille eesmärk on pakkuda usaldusväärset ja toetavat väljundit kunstnikele, kes soovivad oma loomingut esitleda ja oma karjääri arendada. KoS leiab aset paralleelselt teatrifestivaliga Baltoscandal, mis toimub iga kahe aasta tagant Rakvere Teatris ja teistes paikades üle kogu linna.

Täpsem info: http://sculpture.ee/

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht