Trossek Dénes Farkase näitusest

Kolmapäeval, 19. märtsil kell 18 käsitleb kunstiteadlane ja ajakirja KUNST.EE peatoimetaja Andreas Trossek Dénes Farkase näitust „Ilmne paratamatus” Veneetsia biennaali kontekstis.

 
Veneetsia biennaali on palju kritiseeritud, seda on nimetatud kunstimaailma olümpiamängudeks ning sellele vastandumiseks on tekkinud terve hulk uusi formaate. Ometi on Veneetsia biennaal rahvusvahelise kunstielu üks keskseim ning prestiižseim sündmus, millel osalemisest ilmselt keegi ära ei ütleks. Kuidas on Veneetsia biennaali positsioon aastakümnetega muutunud, kellele on üritus tänasel päeval mõeldud ja millised on need uksed, mis kunstnikule seal osaledes avaneda võivad, on vaid mõned küsimused, mida Andreas Trossek käsitleb.
 
Veneetsia biennaalist ei saa mööda ka näituse „Ilmne paratamatus” kontekstis – just Veneetsias esitleti näituseprojekti esmakordselt. Nii on paslik küsida, mille poolest erinevad ühe ja sama näituseprojekti kaks esitlust ja mida üldse tähendab kunstnikule ja rahvuspaviljoni meeskonnale teha näitust Veneetsia biennaalil.
 
Näitus asub Kumu kunstimuuseumi 4. korrusel A-tiivas.
 
Üritus toimub sarja „Pikad kolmapäevad Kadriorus” raames. Sari jätkub 26. märtsil Kumu kunstimuuseumis Tallinna XVI Graafikatriennaalil, kus arutletakse kirjaoskuse püsivuse teemadel.
 
Osalemine muuseumipiletiga.
 
www.kumu.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht