“Distants” võitis Hispaanias festivalil

Janno Jürgensi lühifilm "Distants" võitis Hispaanias festivalil "FESTIFAL- Festival de cortos sobre el mundo rural" lühifilmide võistlusprogrammis parima filmi auhinna.

Maaelu teemaline festival toimus tänavu kolmandat korda paigas nimega Urrea de Gaén. Enam kui 160. laekunud tööst valiti välja 10 lühifilmi ning 6 dokumentaalfilmi, mida näidati festivalil. Dokumentaalfilmi kategoorias võitis Hispaania film, Alex Lora “Godka Cirka”.

24-minutiline “Distants” kujutab kalaretkele suundunud isa ja poega, kes kohtuvad merele laskunud udus millegi ebamaisega. Filmis mängivad Indrek Ojari ja Väino Laes.

“Distantsi” festivaliteekond algas mullu Locarno filmifestivalilt Šveitsis. Tänaseks on film osalenud 21. festivalil üle maailma ning noppinud neli auhinda. Hiljuti ostis Distantsi näitamisõigused telekanal “Shorts TV”, millel on Euroopas üle 10 miljoni vaataja. Jaanuaris jõuab film Eestis ka taas kinolinale ning samuti on film vaadatav Elioni digi TV’s.

Režissöör Janno Jürgens on pärit Haapsalust. Ta on lõpetanud Balti Filmi- Ja Meediakooli režii eriala ning teinud mitmeid auhinnatud lühifilme. Filmi tootis OÜ Alasti Kino.


Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht