Gustav Ernesaksa fondi tänavused stipendiaadid

Gustav Ernesaksa fondi haldusnõukogu andis 12. detsembril, Gustav Ernesaksa 105. sünniaastapäeval teada, et nõukogu otsusel antakse 2013. aasta Laulutaadi nimeline koorimuusika peastipendium dirigent Heli Jürgensonile.

Koorimuusika edendamise stipendiumi saavad koorijuhid Undel Kokk ja Indrek Vijard ning õppestipendiumi  noor dirigent Sander Tamm. Auhinnad antakse pidulikult üle Eesti Kooriühingu aastakontserdil 25. jaanuaril 2014 kell 15 Estonia kontserdisaalis.
Fondi haldusnõukogu üksmeelsel otsusel saab Laulutaadi nimelise koorimuusika peastipendiumi tuntud ja tunnustatud segakooridirigent, koolitaja ja dirigeerimisõpetaja Heli Jürgenson, kes on lõpetanud TRK koorijuhtimise erialal Ants Sootsi juhendamisel. Jürgenson on Estonia Seltsi Segakoori peadirigent ning G. Otsa nimelise muusikakooli kooridirigeerimise õpetaja ning kooli segakoori kunstiline juht ja dirigent. Aastatel 2001-2011 oli Heli Jürgenson RO Estonia koormeister ning 2011. aastast on ta Eesti Filharmoonia Kammerkoori koormeister. Ta on olnud ka EELK vaimulike laulupidude ning Soome-Eesti laulupeo kunstiline juht ja dirigent, samuti Põhja- ja Baltimaade laulupidude dirigent. Aastast 2002 on Jürgenson olnud mitme laulupeo ja noorte laulupeo dirigent ja liigijuht ning on saabuva 2014. aasta laulupeo segakooride liigijuht.

Kooriühingu esimehe Raul Talmari sõnul on “Heli Jürgenson väga nõudlik dirigent, kes on jäägitult pühendunud segakoorimuusika arendamisele. Olen väga rõõmus, et tema tööd laulupidude dirigendi ning muusikapedagoogina väärtustatakse Eesti koorimuusikamaastiku ühe kõrgeima tunnustuse, Ernesaksa nimelise koorimuusika peastipendiumiga”.

Gustav Ernesaksa fondi asutasid 22. oktoobril 1993 Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus, Eesti Kooriühing, Eesti Meestelaulu Selts, Eesti Rahvusmeeskoor ja Eesti Muusikaakadeemia eesmärgiga jäädvustada Gustav Ernesaksa mälestust ning väärtustada koorimuusika-alast tegevust. Fond annab igal aastal välja Gustav Ernesaksa nimelise koorimuusika peastipendiumi ning koorimuusika edendamise- ja õppestipendiumi, mida rahastavad Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA ja SA Gustav Ernesaksa fondi stipendiumid Eesti Rahvuskultuuri Fond.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht