Küüditamise aastapäev Okupatsioonide muuseumis

Kolmapäeval, 17. septembril algusega kl 17 toimub näituse “Ründed ja ränded” esitlus inglise keeles. Näitus tutvustab baltisakslaste, rootslaste, venelaste, juutide, ingerisoomlaste, lätlaste, mustlaste (romade), valgevenelaste ja ukrainlaste saatust Eestis, mida mõjutasid Teine maailmasõda, mobilisatsioonid, küüditamised, põgenemised ja sõjajärgne tööstusimmigratsioon, muutes oluliselt Eesti rahvastikku.

Neljapäeval, 18. septembril algusega kl 16 toimub raamatu “Kodutütar läbi aja” esitlus.
Raamatu autor Valve-Regina Liivar (sünd. 1926) oli kodutütar aastail 1936-1940, Kodutütarde organisatsiooni taastaja alates 1991. aastast, ENKOLi Tallinna Ühenduse liige, Nõmme ja Tallinna kodutütarde rühmade asutaja ning Nõmme ja KT Tallinna ringkondade vanem.

Reedel, 19. septembril algusega kl 15 toimub Andres Adamsoni (ajaloolane ja kirjastaja) loeng “Sundränded, küüditamised ja suur põgenemine”.
Septembris ja oktoobris toimuv loengusari “Ründed ja ränded” on inspireeritud samanimelisest näitusest, tutvustades eestlaste ja põliste vähemusrahvuste saatust Eestis 20. sajandil. Loengud on suunatud eelkõige kooliõpilastele, kuid oodatud on ka muuseumisõbrad.
Osavõtt muuseumipiletiga. Vajalik eelnev registreerumine.

Laupäeval, 20. septembril algusega kl 9 toimub pärimusajaloo päev, mis on pühendatud suurele põgenemisele, millest möödub sel sügisel 70 aastat. 1944. aastal lahkusid läände tuhanded eestlased.
Hajala pärimusajaloo päeval jagavad diasporaakogukondade esindajad oma mälestusi, elukogemust ja arvamusi pagulusest, võõrsil elatud elust ja kodumaale naasmisest. Esitletakse raamatu “Mis teha, siin ta on” uustrükki, Eric Soovere fotode põhjal valminud fotofilmi “Põgenemine” ning kahte näitust: “Ründed ja ränded” ja veebinäitust “Camps in Germany for refugees from Baltic countries 1944–1951?.
Üritus on kõigile avatud ning osalustasuta. Programm on kirjale lisatud.

Avatud näitused:

“Ründed ja ränded”
“Balti kett 25″
“Valik Eesti sõjaajaloo kirjandust”

Lähem info konverentsi kohta: pagulaskonverents@gmail.com või 5364 5460

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht