Eeesti kaasaegse kunsti näitus “Rohukõrrest maailma lõpuni”

Esmaspäeval, 21. oktoobril kell 17 avatakse Viljandi Linnagaleriis, Raamatukogu III korrusel näitus "ROHUKÕRREST MAAILMA LÕPUNI". Valiku Eesti kaasaegsest kunstist on näituseks seadnud Viljandi Kunstikoolija Gümnaasiumi õpilased.

Vaatemänguline eesti kaasaegse kunsti näitus “Rohukõrrest maailma lõpuni” sündis Viljandi kunstikooli ja Viljandi Gümnaasiumi ühise kuraatorikursuse tulemusena. Kursust juhendasid Eve Kiiler ja Monika Mändmaa; enda jaoks kõige põnevamad tööd valisid näitusele kümnete kunstiteoste hulgast 11.-12. klassi õpilased. Tööde läbivaks teemaks on inimese suhe loodusega.

Näha saab töid fotodest installatsioonideni. Autoritest on esindatud Kai Kaljo, Erki Kasemets, Peeter Laurits, Gabriela Liivamägi, Arne Maasik, Raul Meel, Silja Saarepuu ja Villu Plink, Ene-Liis Semper, Jaan Toomik, Kadarik Tüür Arhitektid, Sigrid Viir, Jasper Zoova.

Ligi aasta väldanud kursuse jooksul külastati erinevaid kunstinäitusi nii pea- kui kodulinnas, kirjutati arvustusi ning valmistuti giiditööks. Novembri lõpuni avatuks jäävat näitust saabki vaadata õpilastest giidide
juhendamisel, kes pakuvad väljapandud töödele oma tõlgendusi. Koolirühmadele korraldatakse galeriitunde, mis aitavad kaasaegset kunsti paremini mõista. Veel on plaanis kohtumised kunstnike ja kunstiteadlastega. Vaatajamängus osalevate külastajate vahel loositakse välja auhind.

Näitus jääb avatuks: 21. okt. – 30. nov. 2013
E-R 10-20, L 9-16

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht