Vanemuise Sümfooniaorkestri ja Vanemuise kontserdimaja hooaja avakontserdid

Vanemuise Sümfooniaorkestri ja Vanemuise kontserdimaja hooaja avakontserdid on 19. septembril  Vanemuise kontserdimajas ja 20. septembril Jõhvi kontserdimajas. Dirigeerib Vanemuise muusikajuht ja peadirigent Paul Mägi. Kontserdid saavad teoks Vanemuise ja Eesti Kontserdi koostööprojektina ja algavad mõlemal õhtul kell 19.

Neljandat hooaega Vanemuise muusikajuhi ja peadirigendina alustav Paul Mägi jätkab enda algatatud traditsiooni, kandes koos Vanemuise Sümfooniaorkestriga hooaja avakontserdil ette vaimulikke suurvorme. Nii jõudis  2011. aastal publikuni Giuseppe Verdi „Reekviem”, 2012. aastal kanti ette Antonin Dvořáki „Stabat mater”, mullu anti hooaja avakontsert Riia toomkirikus, kus oli kavas Felix Mendelssohni oratoorium „Elias”.Tänavu on kavas  César Francki sümfoonia d-moll ja Charles Gounod’ „Messe solennelle de Sainte Cécile”, kus orkestrile lisaks on laval solistid tenor Aldo Caputo Itaaliast, Jānis Apeinis Läti Rahvusooperist, sopran Aile Asszonyi ning ka Vanemuise ooperikoor ja Tartu Noortekoor.
19. septembril kell 17. 30 esitleb Paul Mägi Vanemuise suure maja fuajees vastvalminud helikandjat Tubina ooperi „Reigi õpetaja” salvestusega. Salvestuse muusikajuht ja dirigent on Paul Mägi, peaosades laulavad Jassi Zahharov (RO Estonia), Karmen Puis ja Mati Turi.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht