Roma Amori video maailmaesitlus laupäeval Kärdla kultuurikeskuses

Itaalia folk noir - chanson noir duo Roma Amori kontserdite eel 2. augustil kell 18:30 Kärdla kultuurikeskuses algaval ja 3. augustil kell 19 eksklusiivsel Tumeromantika õhtul salajases kohas Hiiumaal esitleb bänd esmakordselt kogu maailmas oma uut videot tänavu märtsis plaadil „On the wire„ ilmunud loole "Love to say goodbye for".

Roma Amor kutsub publikut sisse hingama pisut vana Pariisi, Rooma, Madriidi hõngu – nende omanäolises muusikas kohtub šansoon 60ndate itaalia folgiga. Akordion, kitarr ja kähe naisvokaal ning laulud, mis kõnelevad sageli ka valusromantilistel teemadel, moodustavad täiusliku terviku. “Dark cabaret” või “Chanson noir” on nimetus, mida kasutatakse tavaliselt, et määratleda muusikastiili, mis jääb folgi ja melanhoolse šansooni vahele, kasutades sügavat vokaali ja selliseid pille nagu akordion, klassikaline kitarr ja klaver koos teiste väiksemate muusikariistadega.

Tänavuse kontserdisarja “Tumeromantika õhtud” peaesineja Sieben loob mõlemil õhtul muusikamaagiat – mees viiuliga nagu orkester.
Sieben Suurbritannist on popmuusikaga flirtiva neofolki-neoklassikat viljeleva geniaalse viiuldaja, multiinstrumentalisti, helilooja, laulukirjutaja, laulja ja viiuliõpetaja Matt Howdeni sooloprojekt.
Karismaatiline Matt Howden ehitab luupereid kasutades lood kontserdil kohapeal üles, pannes erinevad rütmid ja kõikvõimalikud viiuli abil tekitatavad helid kordusesse, mängides neile üha uusi meloodiaid juurde. Ettesalvestatud taustu ja põhju ta oma esinemistel ei kasuta – kogu muusika valmib kohapeal.

“Mängin fraasi või meloodia, vajutan nuppu oma jalgade juures ja see fraas kordub. Siis saan lihtsalt valida, kas laulda, mängida või salvestada edasised fraasid järgmisena. Sageli ehitan üles laulu biidid, siis bassiosa, siis tipuosa ja nõnda edasi. Seda ei ole kerge teha, aga see on väga rahuldust pakkuv – eriti kui näed selle peale, mida teed, inimeste imestunud nägusid,” selgitas Matt Howden oma mängutehnikat.

On näha, et muusik on vahetult ise läbi kogenud selle, millest tema lood kõnelevad, ja vahetu olek kannab kogu Siebeni muusikas oleva sõnumi ja pillimängu meisterlikkuse otse publikuni.
“Ma olen endaga oma kunsti osas range. Ilmselgelt ma naudin seda, mida teen, kuid see ei ole kuidagi minu enda pärast – see on minu amet ja ma teen iga kord kõvasti tööd, et anda publikule parim võimalik elamus. Alati on siiski meeldiv end hinnatuna tunda,” rääkis Howden. Ta on andnud üle 1500 kontserdi 30 riigis.Ta on esinenud ka väga suurtel lavadel, kuid Siebeni kontserdid on alati just mõjusamad väiksemates, intiimsemates saalides. Tema seni viimane ja järjekorras üheteistkümnes kauamängiv “Each Divine Spark” ilmus tänavu veebruaris. Sieben jõuab Eestisse teist korda, tema eelmine vapustav üleastumine Eestis oli 2010. aasta detsembris festivalil Darkland Fire Rakveres.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht