Kontsertõhtu Mustpeade majas

17. juulil kell 19.00 leiab Mustpeade majas aset kaunis ning südantsoojendav kontsertõhtu, kus astuvad üles Eesti parimad muusikud – tšellist Andreas Lend ja pianist Ralf Taal!

Kava:
O. Respighi – Adagio con variazioni
C.Debussy – Sonaat tšellole ja klaverile
H. Eller – Prelüüd g-moll tšellole ja klaverile
J. Brahms – Sonaat tšellole ja klaverile e-moll nr. 1 op. 38

Andreas Lend alustas tšelloõpinguid 1989.aastal Tallinna Muusikakeskkoolis Laine Leichteri tšelloklassis. 2003.aastast jätkusid õpingud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias prof. Peeter Paemurru juhendamisel ning 2005/2006 Soomes, Sibeliuse Akadeemias prof. Hannu Kiiski käe all. Lisaks on Andreas end täiendanud mitmete rahvusvaheliselt tunnustatud tšellistide meistriklassides, sh F.Helmerson, D. Geringas, M.Ostertag, N.Ullner, M.Ylonen, M.de Oliveira Pinto, A.Ivashkin, J.Goritzki jt. 2010. aastal kaitses tšellist magistrikraadi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Andreas Lend on edukalt osalenud ning preemiaid pälvinud mitmetel konkurssidel. 2009, 2010 ja 2011 pälvis tšellist „The International Holland Music Session”i suveakadeemia stipendiumi ning hiljuti pärjati teda Marje ja Kuldar Sink’i nimelise preemiaga “Noor Muusik 2011″. Andreas osaleb aktiivselt paljudes muusikalistes koosseisudes: Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, keelpillikvartett Prezioso, tšellokvartett C-JAM, Põhjamaade Sümfooniaorkester. Viimaste sooloesinemiste hulgas on kontserdid festivalidel O/MODƏRNT (Rootsi) ja Tallinna Kammermuusika Festivalil, sarjas Watford Concerts (London, UK) , “Nordic Clavichord and Historical Keyboard Festival” (Kuopio, Soome). 2013. Aastal on plaanis kontserdid Lutoslawski Quartet’iga (Poola), XXI Rapla Kirikumuusika Festival ja palju muud.

Ralf Taal on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia, tema erialaõpinguid juhendasid vanemõpetaja Maigi Pakri, professor Bruno Lukk, dotsent Lauri Väinmaa ja professor Peep Lassmann.
1989. aastal võitis Ralf Taal rahvusvahelise noorte pianistide konkursi Usti nad Labemis. 1993. aasta septembris saavutas ta esikoha Eesti Muusikaakadeemia ja Norra saatkonna poolt korraldatud Edvard Griegi 150. sünniaastapäevale pühendatud noorte interpreetide konkursil. Konkursi võiduga kaasnesid soolokontserdid Oslos ja Bergenis. 1994 võitis Ralf Taal vabariikliku pianistide konkursi ja noorte interpreetide konkurss-festivali “Con Brio” ning oli hooajal 1994/1995 Eesti Kontserdi stipendiaat. 1995. aastal saavutas ta Schuberti-nimelisel rahvusvahelisel pianistide konkursil Dortmundis noorima finalisti eripreemia.
Ralf Taal on olnud solistiks peaaegu kõigi eesti orkestrite ees, dirigentideks on olnud Eri Klas, Paavo Järvi, Arvo Volmer, Olari Elts, Tõnu Kaljuste jt.. Tema soolokavades on valdavalt kõlanud Schuberti, Beethoveni ja Chopini muusika. Lisaks solistitegevusele on Ralf Taal hinnatud ansamblipartner paljudele vokaal- ja instrumentaalsolistidele, koostööpartneriteks on olnud Mati Palm, Ain Anger, Pille Lill, Helen Lokuta, Monika-Evelin Liiv, Toomas Vavilov, Indrek Vau, Oksana Sinkova, Andrus Haav jt.

Ralf Taal töötab kontsertmeistri ja pedagoogina Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, korrepetiitorina Rahvusooperis Estonia ning õppejõuna Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht