Lõppes Eesti Kunstiakadeemia uue hoone konkursi võistlustööde esitamine

30. juunil lõppes tähtaeg Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja Eesti Kunstiakadeemia koostöös korraldatud EKA uue hoone arhitektuurikonkursi võistlustööde esitamiseks. Kokku esitati 10 võistlustööd, mille hulgas valitakse sobivaim lahendus, et rajada ülikoolile vajalik hoonekompleks Tallinnasse Kotzebue tänavale, arhitekt E. Habermanni projekteeritud ajaloolisse vabrikuhoonesse. Ideekonkursi võitjad on kavas välja kuulutada hiljemalt septembris. Ideekonkursi preemiafond kokku on 40 000 eurot.

Eesti Kunstiakadeemia finants- ja haldusdirektor Toomas Johanson: “Loodame, et laekub palju huvitavaid ja ratsionaalseid lahendusi, mis arvestaks nii Eesti Kunstiakadeemia spetsiifikat kui ka tudengite ja õppejõudude soove. Selle tulemusena oleks žüriil suurem võimalus valida välja võitja, kelle ülesandeks saab oma nägemuse vormimine tegelikkuseks ja et 2016. aasta lõpus valmiva õppehoonega oleksid rahul nii akadeemia liikmeskond kui ka linna kodanikud.”

Vahetult peale ideekonkursi võitja selgumist kuulutatakse välja hankemenetluse II etapp ligikaudu 11 500 ruutmeetri suuruse hoonekompleksi projekteerimiseks. Projekti finantseerimiseks on kavandatud kasutada Euroopa Liidu struktuurifondide uue perioodi rahastust ja EKA omavahendeid. Suurim osa EKA omavahenditest tuleb Kunstiakadeemia kinnistute müügist Tallinna kesk- ja vanalinnas Gonsiori ja Suur-Kloostri tänaval.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht