Ehte ja sepakunsti näitus „Muster“

25. juunil kell 17 avatakse Haapsalus Evald Okase Muusemis Marita ja Mart Krulli ühisnäitus „Muster“, millel saavad kokku ehte- ja sepakunst.

Marita on Eesti Kunstiakadeemia haridusega ehtekunstnik, kes ütleb oma tööde kohta nii: „Ehteid teha on minu jaoks võimalus kogeda korraga minevikku ja tulevikku. Teisisõnu, olla siin ja praegu, kus kõik on võimalik. Läbi tegemise saan tunda kuidas maailm mind kannab ja läbi vormi saan ise kanda hoolt ja vastutust. Naudin külluslikku kujundite ja mustrite mängu, mis seab väärtused aina uude järjekorda. Usaldades oma tunnet, hoidmata tagasi oma kirge ehitada või lammutada, valin materjale ja detaile, mis oodanud oma aega.“

Mart Krull, Eesti Kunstiakadeemia haridusega sepp, võtab mängujärje üle näidates, et ka sepakunst võib luua esemeid ja objekte pelgalt mängulustist, et näidata raua, tule, alasi ja haamri kohtumiste vilju, abstraktseid väljavenitatud vormidega sepisobjekte, mille struktuuris ei puudu ka draama – järsud üleminekud ühest vormikeelest teise. Näitusele on jõudnud ka kolm asitõendit Mardi ammusest pühendumisest custom madejalgrataste ehitamisele. Ka siin on raud ja teised metallid otsimas esmajoones esteetilist vormi ning alles siis selle rakendust. Ka siin sünnib muster, mis teenib disaini ja selle rakendamist.
 
Näitus jääb avatuks 16. juulini. 

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht