Dokumentaalfilm “ Tagasipöördumine Homsi” (The Return to Homs) kinos Artis

Pagulaspäeva raames linastub neljapäeval, 19. juunil kell 17.00 kinos Artis režissöör Talal Derki käe all valminud dokumentaalfilm „Tagasipöördumine Homsi” (The Return to Homs), Saksamaa-Süüria 2013. Film võitis sel aastal Sundance’i filmifestivalil dokumentaalfilmi kategoorias maailmakino peapreemia.

Dokumentaalfilm võtab fookusesse kaks süürlast, Basseti ja Osama, kes pärast oma kodulinna Homsi puruks pommitamist tunnevad, et rahumeelse meeleavalduse asemel on ka nemad kohustatud haarama relvad. Pärast seanssi järgneb arutelu, kohal on arabist Kadri Jõgi, kes filmis nähtut ja olukorda laiemalt kommenteerib.

Film on araabia keeles, eesti- ja ingliskeelsete subtiitritega, kestus 1:34. Pileteid seansile väljastab kino Artise kassa seansipäeval. Grupid saavad kohti broneerida kino@kino.ee

Samuti avatakse Solarise keskuse 0-korrusel 19. juunil Norra fotograafi Espen Rasmusseni pagulasteemaline näitus „Transit“. Täna elab maailmas üle 50 miljoni inimese, kes on olnud sunnitud lahkuma oma kodust sõdade, etniliste konfliktide või  tagakiusamise tõttu. Fotonäitus viib vaatajad nende miljonite inimeste juurde, kes on pidanud suunduma mõnda teise riiki, et  leida enda jaoks turvaline varjupaik. Näituse avamisel lahatakse pagulastemaatikat läbi lühiväitluse teemal “Euroopasse jõudvad pagulased ei ole Eesti probleem”. Teema eri tahke avavad Liis Paloots, kes esindab Rahvusvahelist Migratsiooniorganisatsiooni  (IOM) Eestis ja Tõnis Kuusk Eesti Väitlusseltsist.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht