„Põlemine” Jõhvi linnagaleriis

Teisipäeval, 3.juunil kell 16 avatakse Jõhvi linnagaleriis Vello Lillemetsa näitus „Põlemine” – maal ja keraamika.

Vello Lillemets endast:
„Sündinud olen ma Eestis, linnas nimega Jõhvi, 10.märtsil, aastal 1962. Niipalju kui ma ennast mäletan, olen ikka joonistanud või voolinud. Enne kooli ja ka kooli ajal voolisin endale ise plastiliinist mänguasju, suvel olin isakodus Võrumaal, kus proovisin ka savi.
Teises klassis läksin kunstiringi, õpetaja Valve Kütt soovitas. Alates neljandast klassist astusin Jõhvi Laste Kunstikooli, direktoriks oli tollal Peeter Somelar, kellelt sain ka esimesi juhiseid maalimisel, joonistamist andis Aleksander Igonin, skulptuuri Valve Kütt.
1981 astusin Eesti Riiklikusse Kunstiinstituuti, disaini erialale. Moodne eriala, suured väljakutsed. Huvitas eelkõige vormidisain (tõmbasin paralleeli skulptuuriga).
Peale ERKI lõpetamist töötasin plastmasstoodete vabrikus „Salvo”, alates 1988aastast kasutan kujundustöödes arvutit, graafiliste kujundustööde vajadus kasvas, seega tuli muuta suunitlust.
1992aastast asusin tööle ajalehes „Rahva Hääl” graafilise disainerina. Olen töötanud päris paljudes disainibüroodes, kujundanud kõikvõimalikke trükiseid, raamatuid, ka postmarke.
Aastal 2009 toimus minu elus suur muudatus, loobusin kujundusgraafikuna töötamast, otsustasin pöörduda tagasi voolimise juurde (nagu lapsepõlves). Asutasin 2010aastal oma ettevõtte „DiVello miniplastika OÜ”, mis tegeleb ehiskeraamika (ehisplaadid) ja savist meenete tootmisega. Toodete tiraažid on väikesed, et säiliks eseme unikaalsus.
Tallinna Tehnikakõrgkooli lektoriks otsustasin kandideerida 2011aastal, õnnestus. Olen lektoriks insenerigraafika-, kujutava geomeetria-, CAD projekteerimise- ja tööstusdisaini ainetes. Võimalus lugeda tööstusdisaini ainet on uus, saan rakendada oma oskusi ja kogemust. See on meeldiv!”
Eesti Kunstnike Liidu ja Eesti Kujundusgraafikute Liidu liige alates 1997. 1988 Rahvusvahelise Olümpiakomitee postmargikonkurss „Taliolümpiamängud Naganos”- pronksmedal.

Jõhvi linnagaleriis eksponeeritavat näitust „Põlemine” iseloomustab Vello järgmiselt:
„Ilmaruum on pimemust, seal asuvad olevused on nähtamatud. Põletav Ilmatuli muudab nad tasahilju nähtavaks. Vastu valgust vaadates, paistavad olevused siluetina. Me kaude tajume nende kuju, sest meile on neid nimetatud. Mõni olevus on nimetamata jäänud, nimetagem siis neid. See on mõtestatud tegevus.”

Jõhvi linnagalerii, 03.-27.juuni

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht