Pinnalaotus ja läbilõige II

1. juunil esitlesid arhitektuuritudengid Merilin Kaup, Eeva-Maarja Laur, Märten Peterson ja Anne Vingisar Kultuuriklubis Kelm installatsiooni „Enter the Void“. Teose valmimise puhul ilmub ka kunstnikke, näitust ja kunstiprogrammi tutvustav voldik.

„Enter the Void on esmapilgul jäik, kuid reaalsel sekkumisel toores, muditav ja täielikult kohanev ruum.“ Pooleteise kuu jooksul on selgunud Kelmi projektiruumi tõeline iseloom. Ta on jonnakas, salakaval ja ettearvamatu. Igasugused katsetused ruumis mingisugust püsivat korda luua on juba eos läbikukkumisele määratud. Arhitektide esimestele mõõtmistele ja sekkumistele reageeris ruum agressiivselt ja tõrjuvalt. Oma lõplikul kujul loob Enter the Void illusiooni rahust ja kohandumisvõimest, peites projektiruumi muinasjutuliste kulisside taha.

Kunstiprogrammi „Pinnalaotus ja läbilõige“ eesmärk on kaardistada kõikvõimalikke aegruume, mis Vaimu tänava keldrikorrusega kattuvad, seda läbivad, selles minevikus pesitsenud on, või mille saabumine, Kelmiga põimumine on alles ees.

Samm sammu haaval ruumi tungides saavad erinevate erialade kunstnikud läbi mängida teoste ja ruumi vahel tekkivad seosed ning neid vajadusel edasi arendada või pehmendada. Ekspositsioon on seega pidevas muutumises ning sama dünaamiline nagu kogu projektiruumi programm.

„Enter the Void“ jääb avatuks 13. juunini.

15. juunil alustavad oma „Pinnalaotuse ja läbilõikega“ kunstnikud Mihkel Oksmann ja Ann Pajuväli.

Lisainfot projekti ja sellega seotud sündmuste kohta leiab Kultuuriklubi Kelm Facebooki lehelt või meiliaadressil kultuuriklubikelm@gmail.com

Pinnalaotus ja läbilõige II
Enter the Void
Kunstnikud Merilin Kaup, Eeva-Maarja Laur, Märten Peterson ja Anne Vingisar
Kuraator Siim Preiman

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht