Igapäevaselt eriline

Laupäeval, 31. mail avas Kristel Maamägi Lilleküla rongi ooteplatvormil (suunal: Tallinn – Pääsküla) Rundumi Showcase #5. Projekt „Igapäevaselt eriline“, mis jääb avatuks 20. juunini.

Lilleküla rongi ooteplatvormil on sõiduplaan nagu igas teiseski peatuses. Nagu ikka on seal kirjas, mis aegadel rong sõidab. Lilleküla perroonilt aga võib leida ka ühe teise plaani. See on plaan, mis näitab, mida huvitavat võib leida erinevatest peatustest teel Pääskülla ja inspireerib nii isegi reisi sihtpunkti valima. Tavaliselt sõidame ju sinna, kuhu vaja. Kus on kodu või töö või mõni asi ajada. Aga vahel oleks tore pärast tööd põigata läbi Tondilt ja suhelda hobustega või kesklinnas tiirutamise asemel minna vahelduseks Pääsküla rappa või Nõmme turule. Vahel on värskendav oma harjumuspäraseid trajektoore ja päevaplaani muuta ning minna kohtadesse, kuhu ei ole justkui mingit praktilist põhjust minna.
Kristel Maamägi on vabakutseline kunstnik, kes tegeleb põhiliselt teatri, illustratsiooni ja koomiksiga. Ta on õppinud Tartu Kunstikoolis kunstilist kujundamist ja Eesti Kunstiakadeemias stsenograafiat ning töötanud vabakutselise stsenograafi, illustraatorina. Maamägi on teinud lavakujundusi Eestis, Tšehhis ja Soomes. Ta on osalenud autorikoomiksi-, maali-, nuku- ja multimeedianäitustel Eestis ja mujal Euroopas.
Showcase on Rundumi poolt kunstnike kasutusse antud vitriinkapist näitusepind, mis liigub ringi nii asukoha kui ka vastutava kunstniku mõttes. Varem Tšehhi kunstirühmitusele PAS (Production of Contemporary Activities) kuulunud kapp toimib alternatiivse projektipinnana, mis pakub võimalust katsetada teistsuguste kunsti eksponeerimise viisidega, suhestudes erinevate sotsiaalsete keskkondade ning avaliku ruumi hõivamise temaatikaga. Showcase’i programm on justkui 5 inimese vahel moodustuv ahel, mis antakse käest kätte. Esimese kunstniku kutsub Rundum oma tööd esitlema, kuid sealt edasi palutakse kunstnikul leida järgmine loovisik, kes soovib Showcase’i kasutada ja tema omakorda uue, kuni lõpuks on kokku 5 inimest, kes on eksponeerinud Showcase’is oma loomingut. Rundum võtab pärast seda ahelat taas Showcase’i oma valdusesse ja kutsub uue kunstniku, tekitades uue ringluse. Kõik kunstnikud valivad ise ka koha, kuhu oma projekt linnaruumis paigutada.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht