Läbimurre – Väljamurre – Lahtimurre

Britt Kalbus & Tuuli Mann // Improvisatsiooniline hääle-heli installatsioon-video-foto "Läbimurre - Väljamurre - Lahtimurre" avatakse 31. mail kell 21 Okapi galeriis Niguliste tn 2, Tallinn

 

Kaks noort eesti kunstnikku Britt Kalbus ja Tuuli Mann kohtuvad ühisprojektiga Okapi galeriis. Sedavõrd erinevate meediumite abil sünnib kooslus, mis on mitmekihiline ja kaasaegse kunstimaailma avarusele viitav. “Läbimurre – Väljamurre – Lahtimurre” on inimese raju võitlus ja püüdlus lahti rabeleda vanast, et avaneda uuele – läbi elu korduvalt üritades. Ühed etapid lõppevad, teised algavad. Inimhinge kirglik soov on näha oma loomust. Loomulikkust ja nö alastust tajume ehk kõige selgemini kooskõlas loodusega. Teisisõnu – loodus on nii lootusetult loomulik, et meie loomus ei saa sellesse varjuda.
Britt Kalbus improviseerib hääle ja loodushelidega ning toob vaatajani konseptuaalse liikumise.
Tuuli Mann võtab Briti koreograafia videosse, millest saab omakorda filmiteos ja astub üles  fotokunstilise nägemusega eelpool kirjeldatust, mis on projekti ühtesiduvaks elemendiks.
Näitus on avatud 1. – 8. juuni kell 11-18

Britt Kalbus on noor eesti kunstnik, kes tegeleb konseptuaalse liikumise ja laulmisega ning viib juba 10ndat aastat läbi professionaalseid Pilatese treeninguid. Ta on lõpetanud Tallinna Ülikooli koreograafia erialal ning läbinud Pilatese tehnika asutaja Joseph Pilatese kuulsa õpilase koolitused New Yorgis – mis teeb temast tänasel päeval ainukese nii kvalifitseeritud treeneri Eestis. Sel kevadel on ta lõpetamas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegse improvisatsiooni magistriõppe esimest kursust. Antud projekt on ühtlasi tema kursusetöö laiendatud osaks.

www.truepilates.ee
Tuuli Mann on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia maali ja fotograafia erilalal. Hetkel tegutseb vabakutselise kunstnikuna, miksides erinevaid meediume – maali, fotot ja disaini. Tema suurim soov on olla kooskõlas loodusega ja nö “looduse lähedal” – austades ja armastades Teda. Ka loodussäästlik ja taaskasutusele viitav mõtteviis on talle väga oluline.

www.tuulimann.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht