Kadri Alesmaa maali ja litograafiagraafika näitus

Neljapäeval 22. mail kell 16 avatakse Kogeri kontoris Fahle majas (Tartu mnt 84a, Tallinn) Kadri Alesmaa maali ja litograafiagraafika tehnikas valminud näitus “Objects in the mirror are closer than they appear”.

Alesmaa on Eesti Litograafiakeskuse juhatuse liige aastast 2002. ja lito on peamine tegevusvaldkond, mida ta kõige meisterlikumalt valdab. Siiski pole ta minetanud maalimist.
Need on väga sügavamõttelised maalid, mis peegeldavad ühiskonnakriitiliselt kapitalismile omasest külluslikusest ja luksusest tingitud väärtushinnanguid. Teema:kui sind ei ole siin, siiis sind ei ole olemaski.
Läikavad apetiitsed autod ning nende peeglid muudavad meid kõiki ilusamaks, kui me oleme.
Stiilis: “peeglike peeglike seal seina peal, ütle kes on kõige ilusam siin maailmas”. See on enda positsioneerimine ka poliitikas ja ärimaailmas, kus me kõik tahame ennast ehtida võõraste sulgedega.
Iga endast lugupidav mees omab luksuslikku BMW- d, või veel parem LEXUST ja Jaguari ning selle kõrvale siresäärset modelli. Kõik osutub tegelikult glamuurseks petukaubaks. Alesmaa on koostanud omamoodi “Road Movie”, mille tegelasteks on Bonny and Clide. See on see paljuoodatud american dream.
Kunstniku maalid on koloriidilt väga intensiivselt värvikirevad, mistõttu tema teos aatomite ja molekulide kettidest näitab jällegi meie seotust kõige ja kõigiga siin maakeral.
Litodest koosnevas sarjas “Helikopter jänesed”, Tiibadega lendavad jänesed ja “Õhupallidega lendavad jänesed” püüab Alesmaa tähelepanu juhtida urbanismile ja üleüldisele paljunemisele, kus ei puudu ka loomkatsed. Küsimus, kui kaugele meie tsivilisatsioon on võimeline jõudma?

Näitus on avatud 30. augustini

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht