Galeriis Noorus avatakse Tartu Kõrgema Kunstikooli joonistuste näitus

14. mail kell 17 avatakse galeriis Noorus Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) tudengite, vilistlaste ja õppejõudude joonistuste näitus „Labürint“.

Labürindi kujund ühendab endas  nii kaasaegse korrapärase maailma mudelit kui ka sellesse sisse kodeeritud kaose tunnetust ja võimalike virtuaalsete maailmade ideed. Labürint kui sümbol sobib iseloomustama nii sise- kui välismaailma. On looja ja vaataja tõlgendada, kas kujutatakse rituaalset teekonda keskpunkti, jumala või minani või takistuste läbimist ja väljapääsuta ekslemist lõpututes maailmades. 
Labürindi kujund sobib kirjeldama ka joonistamist kui kunstiliiki, õppeainet, visuaali näituseruumis. Joonistamine iseenesest on mediteeriv tegevus, kuid selle oskuse omandamine võib olla nii otsiv umbteedega eksirännak kui ka rahulik kindel kulgemine täiuslikkuse poole – sõltub joonistajast ehk rändajast.
Väljapanek galeriis Noorus imiteerib samuti labürinti. See jääb vaataja otsustada, kas näituseruumi läbimine on nagu eksiteele juhatamine või vastupidi, jalutuskäik rahu ja eneseleidmise teel.

Joonistuste autoriteks on TKK tudengid ja vilistlased: Vitaly Makurin, Karin Ojaste, Robert Brok, Kadri Lipping, Kristina Viin, Elmo Soomets, Heiki Arge, Heigo Heinleht, Maaria Treima, Katarina Allev, Kristine Madjare. Kristel Soomets, Margret Paide, Kati Seeme, Maarja Andla, Hanna Laura Metsma, Kalev Mölder, Liisi Grünberg, Gerti Saalep, Mari Kivi, Liisi Tani, Maria Kondimäe, Evelin Linno, Art Allmägi, Sirli Ruus, Zane Veisa, Kersti Teenu, Liis Tamm, Taavi Viikman, Kadri Randjärv, Ingrid Kõiv, Kätlin Eskla, Liis Savikov, Katrin Kelpman, Indrek Tali, Karl Kaspar Säre, Eva Mustonen, Laura Vähi, Vesta Naruski, Gitta Nõgu, Tea Šumakov, Katrin Trumm, Paula Souminen, Karl Purga, Martin Petrov, Margit Vavulski, Kaisa Reimand, Liis Kaljo, Jerl Norden, Artjom Jurov, Maris Kaskman, Agnes Lipning, Kertu Oja, Eva Elise Oll, Marko Siiman, Taavi Kõrve, Kalev Vapper, Katrin Paas, Külli Unt, Bruno Kadak, Maarja Roosi, Janika Turu, Helena Toots, Olle Allik, Kris Linnas, Kadri Toom, Eva Jakovitś, Carmen, Irina  ja Lydia Unt ning TKK õppejõud Eve Eesmaa, Udo Vool, Nadeźda Tśernobai, Ave Avalo, Eero Ijavoinen ja Sirje Petersen.

Näituse kujundas Madis Liplap. Näituse koostasid TKK joonistamise õppejõud Udo Vool, Nadeźda Tśernobai, Eve Eesmaa ja Ave Avalo. Plakati kujundas Rein Maantoa. Ruumilise terviku loomisega tegelesid Peeter Peedosk ja Teet Papson.

Näitus „Labürint“ jääb avatuks 31. maini.

Galerii Noorus asub aadressil Riia 11 ja on avatud T-L kl 10.00 – 17.00.
Külastamine on tasuta.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht