Valeriy Sakovi õlimaalid Tallinna Ülikooli Raamatukogus

Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu fuajees (Rävala pst 10) on mai algusest kuni juuni lõpuni näha Valeri Sakovi õlimaalide näitus „Asjad, inimesed“.

Näitusel on eksponeeritud kokku 12 suureformaadilist õlimaali (90 x 90 cm), mis on valminud Eestis aastatel 2012 kuni 2014. Maalid, mille värvivalik on julge, mõtisklevad meid ümbritseva asjade maailma, aga ka looduse ning inimeste omavaheliste suhete üle. Motiivid evivad äratuntavaid põhjamaise vene kultuuri mõjusid, samuti kargust ning selgust.

Vene kunstiteadlase Jekaterina Trubina sõnul peegeldubki Valeri Sakovi maalides kunstniku põhjamaine vaim, temale omane muinasjutulisus ning eriline esteetika.

Valeri Sakov (sünd 1947) on kunstnik, kes elab nii Eestis kui ka Venemaal. Ta on õppinud Peterburis V. Muhhina nimelises Kõrgemas Kunsttööstuskoolis monumentaal-dekoratiivmaali erialal. Pärast lõpetamist 1971. aastal siirdus ta elama ja tööle Severodvinskisse. Aastatel 1970–1980 lõi ta terve rea monumentaalseid, kohalikku linnaruumi rikastavaid töid nii Arhangelskis, Severodvinskis kui ka Peterburis (tehnikateks mosaiik, vitraaž, fresko, batika, sgrafiito). Alates 1980. aastast elab ja töötab Sakov nii Severodvinskis kui ka Tallinnas. Ta on esinenud lugematutel näitustel, isiknäitusi on kokku olnud 30 ringis. Tallinnas on toimunud isiknäitused nii Eesti Akadeemilises Raamatukogus (1996), galeriis „36“, Tallinna Kinomajas (1999) kui ka TTÜ Küberneetika Instituudi majas (2006). Eestis on ühisnäitustel tema töid eksponeeritud nii Tallinnas, Tartus, Narvas kui ka Kohtla-Järvel.

Valeri Sakov on Vene Kunstnike Ühendus Eestis liige, nagu ka Venemaa Kunstnike Liidu liige. Sakov on abielus Eesti keraamiku Kersti Karuga.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht