Jürgen Rooste ja Elo Viiding jagavad Apollos raamatusoovitusi

Kolmapäeval, 23. aprillil tähistab raamatukaupluste kett Apollo ülemaailmset raamatu ja roosi päeva, mille puhul saab kauplusest roosi vastu kingituseks tasuta raamatu. Solarise Apollo külastajaid ootab 23. aprillil kell 16 Jürgen Rooste ja kell 18 Elo Viiding, kes jagavad huvilistele raamatusoovitusi ja esitavad enda loomingut. Tartu Kaubamaja Apollos esineb 23. aprillil kell 16.30 kirjandusfestivali Prima Vista raames Sverre Lasn, kes räägib reisiraamatu „Euroopa tsiklisadulast. Isepäise reisiselli teejuht“ saamisloost.

Apollo kauplustes roosi vastu jagatavate raamatute valikusse kuulub teoseid nii täiskasvanutele kui lastele. Valikus on käsi- ja elulooraamatuid, ilukirjandust ja tõsielulisi teoseid. Raamatu ja roosi päeva kampaaniaraamatuid on kõikides Apollo kauplustes piiratud koguses, kiirematele on suurem valik.

Raamatu ja roosi päeva tähistamine sai alguse 1930. aastatel Barcelonas, kus ühele raamatukaupmehele tuli idee suurendada kirjanduse mõju rahva hulgas ning süvendada inimeste lugemisharjumusi – nimelt võiks sel päeval iga mees kinkida naisele roosi ning naine mehele raamatu. 1995. aastal kuulutas UNESCO Kataloonia raamatu ja roosi päeva rahvusvaheliseks raamatu ja autoriõiguste päevaks, et väärtustada raamatu tähtsust ühiskonna ja kultuuri arengus. Eestis järgitakse raamatu ja roosi päeva traditsiooni alates 1998. aastast.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht