Kumu kutsub vestlusõhtutele

Kumu kutsub pühapäeval, 13. aprillil kell 16 Kumu kunstimuuseumisse vestlusõhtule, mis toimub eesti sõjajärgse modernismi suurkuju Lepo Mikko peatselt lõppeva näituse raames.

Eesti Kunstiakadeemia moedisaini dotsent Anu Ojavee seob Lepo Mikko piltidel nähtava ajastuomase moejoone toonase moetööstusega, leides ühisjooni Tallinna Moemaja ja ajakirja Siluett tegevusega. Vaatluse alla võetakse kujutatute riietus, aga ka soengutes ning ümbritsevas miljöös tajutav kuuekümnendate stilistika.
Aprillikuus toimub veel teinegi põnev vestlusõhtu, mis tutvustab näitust „Elektromagnetiline. Põhjamaade moodne kunst 1918–1931”. Väljapanek toob esmakordselt kokku tähelepanuväärsed 1920. aastate autorid Skandinaaviast ja Baltikumist ning asetab eesti varase avangardkunsti rahvusvahelisse konteksti. Pariisi kunstielu tuumiknimedena on näitusel Le Corbusier, Amédée Ozenfant, Juan Gris, André Lhote ja Fernand Léger, kelle kunstisuundadel oli määrav mõju mitmetele siinsetele autoritele. Marylandi Ülikooli doktorant ja Fulbrighti stipendiaat, eesti kunsti uurija Bart Pushaw vaatleb Põhja-Euroopa modernismi laiemas rahvusvahelises kontekstis.
Pühapäeval, 13. aprillil kell 16 – Anu Ojavee vestlusõhtu näitusel „Lepo Mikko (1911–1978)”
Kolmapäeval, 23. aprillil kell 18 – Bart Pushaw vestlusõhtu näitusel „Elektromagnetiline. Põhjamaade moodne kunst 1918–1931”
Üritustel osalemine muuseumipiletiga. Ühtlasi toimub Kumu kunstistuudiotes mitmeid kevadisi kursusi ja töötubasid, millele on veel võimalik registreeruda.
Täpsem info kodulehel www.kumu.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht