WDR Sinfonieorchester Kölnist 1. aprillil

Eesti Kontserdi hooaja tippsündmuseks on Lääne-Saksa Ringhäälingu Sümfooniaorkestri kontsert 1. aprillil.  Tegemist on Saksamaa ühe tipporkestriga, mida on aegade jooksul teiste seas dirigeerinud Karl Böhm, Herbert von Karajan, Otto Klemperer, Dimitri Mitropoulos, Georg Solti, Lorin Maazel ja Claudio Abbado jpt.

Klassikalis-romantilise repertuaari kõrval on orkestri kavades tähtis koht 20. sajandi muusikal: WDR Sinfonieorchester on olnud Luciano Berio, Mauricio Kageli, Krzysztof Penderecki, Igor Stravinski, Karlheinz Stockhauseni jpt tänapäeva suurkujude teoste esmaettekandja ja salvestaja.
Aastast 2010 on orkestri peadirigent maailma tippdirigentide nimistusse kuuluv Jukka-Pekka Saraste, kes on eelnevalt olnud Soome Raadio sümfooniaorkestri, Toronto sümfooniaorkestri, Oslo Filharmooniaorkestri peadirigent ja BBC sümfooniaorkestri esimene külalisdirigent.
Tallinna kontserdi solist on pianist Anna Vinnitskaja, 2007. aastal Kuninganna Elizabethi konkursi (Brüssel) võitja, “emalõvi klahvidel” – nii iseloomustas teda Washington Post. 1983. aastal Novorossiiskis sündinud pianist on esinenud mitmete maailma tipporkestrite ja dirigentidega, nagu Andrei Boreiko, Alan Buribajev, Charles Dutoit, Vladimir Fedosejev, Marek Janowski, Gilbert Varga jpt.
 
T 1. aprill kell 19 Estonia kontserdisaal
WDR Sinfonieorchester Köln
Solist Anna Vinnitskaja (klaver)
Dirigent Jukka-Pekka Saraste
Johannes Brahms. Sümfoonia nr 2 D-duur op. 73
Sergei Rahmaninov. Klaverikontsert nr 2 c- moll op. 18

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht