Ungari luule öö

Kolmapäeval, 12. märtsil algusega kell 18 toimub Ungari instituudis (Piiskopi 2) Ungari luule öö. 

Õhtu on hiline, jahe.
Viinaväät värahtab vahel.
Laulud viinamäel vaibund.
Korjajad tuppa taibund.
(Sándor Weöres, tõlge Paul-Eerik Rummo)

Kutsume teid endaga koos liikuma läbi aja ja ruumi – seda nii otseses kui kaudses mõttes. Avastama ja tundma õppima Ungari ajalugu ja kultuuri tavapäratul viisil – värssides.

2007. aastal sai Ungaris alguse ürituste sari „12 ilusamat ungarikeelset luuletust“. Balázs Fűzfa, tunnustatud ülikooliprofessor valis välja kaksteist luuletust, mis annavad ülevaate ungari kultuurist ja ajaloost. Igal aastal toimub traditsiooniline luuletuste ettekandmine, mida kajastab ka Ungari meedia.

Keeleteadlane János Pusztay on kokku pannud kogumiku, milles need kaksteist luuletust on tõlgitud eesti, soome, komi, mari ja udmurdi keelde. Samuti on suur osa luuletustest tõlgitud mokša ja vepsa keelde.

12. märtsil loeb Pusztay kaksteist ilusamat ungarikeelset luuletust, mis on enam kui 20 leheküljel, peast ette. Eesti keeles loeb luuletusi Eesti draamateatri näitleja Harriet Toompere. Vestlusringi juhivad Tartu ülikooli lektor Boglárka Janurik ja Ungari instituudi juhataja Urmas Bereczki.

Külalistele pakume mõnusamaks äraolemiseks kohvi, teed ja suupisteid. Kõik tulijad võivad liituda ja lahkuda just sel hetkel, kui nad paremaks peavad. Meie uksed on kogu õhtu vältel avatud.

Piiskopi 2, Tallinn

Tel +372 6440817+372 6440817

tallinn.balassiintezet.hu

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht