Mustpeade majas kõlab Schumanni looming

Neljapäeval, 20. veebruaril kell 19 toimub Mustpeade maja Valges saalis kontserdisarjast „Portree“ järjekordne kontsert, kus seekord tuleb esitusele Robert Schumanni looming.

Kontserdil esinevad Kädy Plaas (sopran), Sigrid Kuulmann (viiul), Marko Martin (klaver) ja Kristel Pappel (kommentaarid). Kavas on klaveritsükkel Viini karneval (fantaasiapildid), vokaaltsükkel „Naise elu ja armastus“ (Chamisso tekstidele) ja fantaasia viiulile ja klaverile (Fritz Kreisleri seades).

Muusikateadlane Kristel Pappel on öelnud, et Robert Schumann (1810-1856) oli omamoodi kaksiktalent: andekas muusikakirjanik ja ülevoolava fantaasiaga helilooja. „Nii nagu ta ennast kujutas kirjasõnas kahe tegelasena – unistava Eusebiuse ja temperamentse Florestanina, nii läbib ka ta helitöid nende pooluste vahel valitsev pinge. Schumanni-õhtul avatakse tema vastuolulist, piire ületavat kunstnikuisiksust instrumentaalteoste, laulude ja romantilist ajastut peegeldava kirjasõna kaudu,“ märkis Pappel.

Tegemist on kontserdisarjaga, kus koos interpreediga astub lavale ka muusikateadlane. Esitatakse helilooja loomingut ning tutvustatakse selle tagamaid. Kavas ei mängita mitte lihtsalt põimikut helilooja teostest, vaid püütakse näidata tema loojanatuuri erinevaid tahke. „Portree“ on sari, mis on huvipakkuv nii muusikutele (sh. muusikõpilastele) kui ka neile, kes muidu võib-olla akadeemilisele kammermuusika kontserdile tulla ei tihka. Selles sarjas tuuakse helilooja looming publikuni koos ajaloolise ja isikliku taustaga.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht