Türi ja Jõelähtme vald said parima kohaliku omavalitsuse auhinna

Eesti Muusikakoolide Liit (EML) annab koostöös Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumi ja Eesti Kultuuriministeeriumiga välja autasu parimale kohalikule omavalitsusele, mille tänavu pälvisid Jõelähtme ja Türi vald.

Auhinda antakse välja esmakordselt sooviga tunnustada omavalitsusi, kes on aasta jooksul tuntavalt toetanud kohaliku muusikakooli tegevust.  Auhinnad antakse üle 19. veebruaril kell 12 Haridus- ja Teadusministeeriumi Tallinna osakonnas (Tõnismägi 11). EML kingib omavalitsustele konkursi „Klassikatähed 2014” finalistide kontserdi vallavalitsuses.
Jõelähtme vald asutas Jõelähtme muusika- ja kunstikooli 2010. aastal, ajal mil Eestis oli üldiselt keeruline majanduslik olukord. EML hindab kõrgelt kooli filiaalide süsteemi rannakülades (Loo, Kostivere, Neeme). Hinnatav on vallavalitsuse kultuurispetsialisti algatus anda rahvusvahelisel muusikapäeval välja noore muusiku preemia (alates 1. X 2013). Jõelähtme vald tasustab muusikakooli õpetajaid võrreldavalt üldhariduskoolides kehtivale korrale. Rõõmustab, et vald ei tee takistusi teiste valdade laste õppimisele Jõelähtme MKKs. EML väärtustab Kostivere filiaali uute ruumide avamist.
Ka Türi vald on võimaldanud Türi muusikakooli õpetajatele üldhariduskoolide õpetajatega samaväärset töötasu. Türi MK maja on heas korras, 2013. aastal paigaldati ka normaalset kliimat tagav ventilatsioonisüsteem. Kooli pillipark on väga heal tasemel. Lisaks tunnustab EML õpilaste premeerimise süsteemi.
Haridusministeeriumis toimuval tseremoonial esinevad Türi Muusikakooli, Jõelähtme Muusika-ja Kunstikooli ning Nõmme Muusikakooli õpilased.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht