Collegium Musicale laulab Taveneri mälestuskontserdil

Teisipäeval, 4. veebruaril kell 19 toimub Tallinnas Niguliste kirikus kontsert „In Memoriam John Tavener“. Kontserdiga meenutatakse Suurbritannia suurepärast heliloojat John Taveneri, kes lahkus siit ilmast eelmise aasta lõpus, 69-aasta vanuselt.

Kammerkoor Collegium Musicale esituses kõlavad kontserdil Taveneri kuulsad a capella teosed „The Lamb“ ja „Song for Athene“. Neist viimane on kirjutatud printsess Diana matusteks. Dirigeerib Endrik Üksvärav.

Kontsert toimub Mustonenfesti raames ja lisaks Collegium Musicalele astuvad publiku ette Hortus Musicus, tütarlastekoor Ellerhein, keelpillikvartett Prezioso ning solistid Kädy Plaas ja Tõnis Kaumann. Kontserdi kunstiline juht on dirigent Andres Mustonen.

Kammerkoor Collegium Musicale tegutseb 2010. aastast. Koori dirigent on Endrik Üksvärav ja abidirigent Miina Pärn. Koori eesmärk on esitada muusikat professionaalsel tasemel ning pakkuda publikule kõrgetasemelisi muusikalisi elamusi. Koori repertuaar ulatub renessansist kaasaega, olulisel kohal on vanamuusika ja Eesti heliloojate teosed. Koor on pälvinud rahvusvahelist tunnustust sh Gorizias toimunud koorifestivalilt „Seghizzi 2011“ naasti Grand Prix ja 5 kategooria esikohaga. Arezzos saadi Grand Prix voorus 2.koht ja 2 kategooriavõitu. 2012. a. Helsingis toimunud IV rahvusvahelisel Harald Anderseni konkursil jõuti finaali. Eesti Kooriühing tunnustas koori „Aasta koor 2011“ tiitliga ja Endrik Üksväravat „Aasta noor dirigent 2011“ tiitliga. Koori esikplaat „Peegel peeglis“, kus kõlab Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi looming, pälvis „Aasta kooriplaat 2012“ auhinna. 2013.a. suurimateks ettevõtmisteks oli R.Panufniku (UK) „Tallinna Missa“ salvestamine Warner Classicsiga ja V.Tormise tsükli „Unustatud rahvad“ täispikk esmaettekanne Eestis. Lisainfo: www.collegiummusicale.ee

www.collegiummusicale.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht