Aare Toikka Särevi Teatritoas luulekavaga „48“

Aasta viimasel luuleõhtul, 19. detsembril kell 18 esineb Särevi Teatritoas (Tina tn 23-13) VAT Teatri lavastaja ja kunstiline juht Aare Toikka. Kava kannab nime „48“.

Aare Toikka (1965) jõudis teatrini läbi Pedagoogikaülikooli kultuuriteaduskonna näitejuhtimise eriala. 1987. a asutas ta koos Peeter Jalaka, Tiina Rebase jt kursusekaaslastega VAT Teatri, mis on tänaseks vanim tegutsev erateater Eestis. Teatri algusaastatel lõi Aare Toikka kaasa ka näitlejana, kuid see suund asendus peagi aktiivse lavastajatööga, mille juurde kuulus ka kirjutamine. Lisaks näidendite ja lavatekstide loomisele on Aare Toikka nii mõnelegi üllatuslikult kirjutanud ka luulet, mida ta Särevi Teatritoas esmakordselt avalikult esitab.

Särevi Teatritoa luuleõhtute sari „Pajats või poeet“ on alates 2011. aastast esitlenud juba paljusid näitlejatest poeete, nagu Merle Jääger, Viire Valdma, Andres Noormets, Üllar Saaremäe ja Toomas Suuman, Marilyn Jurman, Alo Kõrve, Tõnu Oja jt. Üks menukamaid luuleõhtuid oli kevadel Peeter Volkonski osavõtul, uuel aastal plaanime sarja jätkata.

Särevi Teatrituba (Tina 23-13, Tallinn) on Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi filiaal ning ainuke tegutsev teatritegelase isikumuuseum. Väike ja hubane kortermuuseum oli kunagi koduks eesti näitlejale, lavastajale ja dramatiseerijale Andres Särevile ning tema abikaasa Annale.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht