Vana-Võromaa galeriis graffitikunst ja Anu Raud

Vana-Võromaa galeriis Eesti suurim graffitikunsti näitus on avatud kuni 08. detsembrini. Tänavakunstnike näitusel „Aerosoul“ on võimalik tutvuda salapärase tänavaeluga. Näha saab fotosid, videosid, lõuendeid ja muud huvitavat, mis on seotud grafitikunstiga.

Tööd jõuavad kohale nii Tallinna Kopli uulitsatelt kui ka Võru nurga tagustest. Näitusel osalevad Eesti tuntud tänavakultuuri kunstnikud: Scizo, Seifo, Fuel, Jam, M6te, Nek, Pintsel, Põhjamaade Hirm 9000, Sänk.

5.detsembril kell 16.00 algab loeng grafitist. Räägib tänavakunstnik ja näituse kuraator Sänk!

Näituse avamisest video: http://vimeo.com/80883346

Video autorid: izA Delgado, Razta Dizasta

11. detsembril kell 17.00 avame Anu Raua isiknäituse!

“Anu Raud (sündinud 1943) on kogu oma elu süvenenud Eesti rahvakunstipärandisse. Sealt leitut on ta terviklikult mõtestanud oma tegevuses õpetaja, vaibakunstniku, kirjaniku, muuseumilooja ja talupidajana. Anu Raud on nõustanud kõiki suuremaid rahvakunsti ja käsitöövaldkonna rahvusvahelisi konverentse ning esitlenud sügavuti meie pärandit. Ta on pikaaegne Eesti kunstiakadeemia ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud ja emeriitprofessor. Kauaaegse õppejõuna on Anu Raud eesti juurte juurde juhatanud sadu kunsti- ja käsitöötudengeid ning teda võib kahtlusteta pidada ka terve põlvkonna esivanemate pärandit austavate tekstiilikunstnike innustajaks ja juhendajaks.

TÜ rektor professor Volli Kalm väljendas austust Eesti rahvusliku aate legendaarse kandja pühendumisele: „Anu Raua looming ja töö meie rahvakunstipärandi säilitamisel on püsiva väärtusega. Tema loomingu kohta võib kõhklusteta öelda, et ta on lõngaga kirjutanud Eesti rahva kohta sisukama ja jäävama loo kui nii mõnigi teine sõnaga.“ (Tsiteeritud Üllar Pirksi artiklit, “Anu Raud pälvis Tartu ülikooli rahvusmõtte auhinna”)

Vana-Võromaa galeriis Anu Raua isiknäitus hõlmab kunstniku loomingut diplomitööst kuni sellel aastal valminud gobeläänideni, lisaks näitame nöörvaipu ja kavandeid. Näitus on eksponeeritud Vana-Võromaa galerii seintel ja Dr. F. Rh. Kreutzwaldi memoriaalmuuseumi aidas.

Anu Raua näitus jääb ‘avatuks 26.01.2014.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht