Teatrifestivali Baltiiski Dom külalisetendus “Tagasi armastuse juurde”

Sankt Peterburi teatri ja rahvusvahelise teatrifestivali Baltiiski Dom külalisetendus “Tagasi armastuse juurde” etendub Vene kultuuripäevade raames reedel, 22. novembril Tallinnas Vene Kultuurikeskuses.  

“Tagasi armastuse juurde” on sentimentaalne rännak kuuekümnendatesse aastatesse Raimonds Paulsi muusika ja Jevgeni Jevtušenko luuletustega. Lavastaja on Galina Polištšuk (Läti), dramaturg Irina Smõslova.
 Muusikalavastuses kõlavad teatrilaval maestro Raimonds Paulsi uued laulud, mis on loodud väljapaistva vene luuletaja Jevgeni Jevtušenko sõnadele.
Etendus toimub Vene kultuuripäevade Eestis raames, mida toetab Venemaa Föderatsiooni kultuuriministeerium. Venemaa asekultuuriminister Alla Manilova: «Me usume, et kultuuripäevad tugevdavad vene-eesti humanitaaralast koostööd ja toetab kahe riigi rahvasta omavahelist lähendamist, mille väga hea toetaja ongi kultuur.»
Etenduse “Tagasi armastuse juurde” peategelane – Luuletaja – jutustab loo ajast, inimestest ja armastusest. Loomingulised inimesed, teaduslik-tehnilise ja humanitaarinteligentsi esindajad  – füüsikud ja lüürikud, unistasid kuuekümnendatel „piirideta maailmast,“ isikuvabadustest, tõest. Nad armastasid ja olid armastatud…
Luuletaja osas astub lavale Venemaa rahvakunstnik Vadim Jakovlev. Koos temaga avaldavad legendaarsetele kuuekümnendatele armastust noored Baltiiskii Domi näitlejad. Lavastus  „Tagasi armastuse juurde“ haarab iga vaatajat: nii neid, kes igatsevad tagasi oma noorusaega kui neid, kel kõik alles ees.
Kultuuripäevade raames avati 31. oktoobril Vene Kultuurikeskuses Pjotr Vedenissovi 1909.-1914. aastaist pärinevate fotogrammide näitus, 22. novembril avatakse samas fotograaf Aleksandr Terehhini näitus „Reis Venemaale”, kus huvilised saavad näha fotosid 20. sajandi teise poole elust Venemaal. 23. novembril toimub loominguline kohtumine Vene rahvakunstniku Tatjana Piletskajaga.
26. novembril annab Vene Kultuurikeskuses kontserdi 300-aastase ajalooga Peterburi Riiklik Akadeemiline Koorikapell.
Baltiiski Dom on 1991. aastal alguse saanud iga-aastane rahvusvaheline teatrifestival, mille eesmärk on tutvustada Balti regiooni teatrit. 2008. aastal osales festivalil ka Teater NO99 oma lavastusega “GEP” ja 2012. aastal Linnateatri Elmo Nüganeni lavastatud Antoša Tšehhonte komöödia “Maailmale nähtamatud pisarad”.

Lisainfo:
www.venekeskus.ee
www.baltic-house.ru

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht