Andres Koorti isiknäitus „Kulg“

Kastellaanimajas avatakse teisipäeval, 5. novembril kell 17.30 uus näitus. Eesti kunstimaastiku üks omapärasemaid maalijaid Andres Koort on valmis saanud isiknäituse, mis seekord kannab pealkirja „Kulg“.

Kunstnik on oma igavikulist teed kulgenud umbes seitse aastat. Maalija poolehoiu leidnud värvitoonid ja materjal on looduslähedased. Ta kasutab savi ja värvmuldasid, otsides uusi viise ja vahendeid, et olla maalimisprotsessis. Tema maalid on haaravad, justkui midagi otsima suunavad, midagi mis on peidus, midagi mis  ei ole kohe nähtav. Andres Koorti kohati suuremõõtmelised teosed viitavad soovile kujutada reaalsust üldises võtmes, väljaspool aega ja  ruumi. Koorti maalikoloriit on eestlaslikult maalähedane liikudes pruuni, halli, musta piirimail. Vaatamata sellele, et tööd on maalitud peamiselt tumedas koloriidis, ei näe maastikud välja tuhmid ja elutud. Tänu kunstniku enda välja töötatud maalitehnikale omandavad teosed teatud sügavuse ja õhulisuse, mis mõjub rahustavalt ja viib vaataja argipäeva pisiasjade juurest  eksistentsiaalsete, igavikuliste küsimuste juurde. Muidugi võib vaadelda tema maale ka kui lihtsalt dekoratiivseid pindasid.
Teatrikunstnikuna leiba teeniva mehe maalilaadi iseloomustavad sõnad on salapära, rahu ja ausus. Koorti enda sõnul talletab hetk endas kõike seda, mis on olnud ja mis tulemas. Tema suur tung maalida, viib teda ikka edasi tema teel, kus valmib ainult see, mis kunstnikku isiklikult puudutab ja paelub – tasakaal, rahu, vaikelu vaikuses ehk lihtsalt kulgemine.
Koort on lõpetanud EKA lavakujunduse erialal ja õppinud maali Hollandis, Academia Minervas. Koort on osalenud näitustel alates aastast 1991, on Eesti Maalikunstnike Liidu juhatuse liige 2002. aastast ning on loonud lavakujundusi lavastustele Eesti Draamateatris, Tallinna Linnateatris, Pärnu teatris Endla, Eesti Nukuteatris ja Theatrumis. Tema töid leidub Tartu Kunstimuuseumi ja Leedu Kunstimuuseumi kogudes.
Näitus jääb avatuks 03. detsembrini 2013

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht