Ajaloolaupäevak Stalinist

Laupäeval, 26. oktoobril kell 13.00 toimub Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe lossis ajaloolaupäevak sarjast „Valitsejad Eesti ajaloos“, kus Eesti Kunstiakadeemia professor, ajaloodoktor David Vseviov räägib Stalinist.

Jossif Stalini (Ioseb Džugašvili, 1878–1953) kurikuulus nimi ei vaja Eestis lähemat tutvustamist. Aastakümneid on temast erinevatest vaatenurkadest palju räägitud ja kirjutatud. Toimuva ettekande raames vaadeldakse mõningaid aspekte Stalini kujunemisloos ja valitsemistegevuses. Vaadeldakse, kuidas Stalinist sai diktaator, kuidas ta valitses ning milline oli stalinliku diktatuuri eripära. Samuti seda, kuidas olid seotud stalinism ja hirm ning milliseid vorme võttis stalinism Eestis.

Maarjamäe lossis toimuvad laupäevakud keskenduvad probleemsetele sõlmpunktidele ja teemadele Eesti ajaloos, mis vajavad täiendavat uurimist ning on atraktiivsed ja huvipakkuvad ka avalikkusele. Kuuenda loengutesarja läbiv teema on “Valitsejad Eesti ajaloos”. Eestil on läbi ajaloo olnud väga eripalgelisi juhte, võimukandjaid ja valitsejaid, kes on mänginud maa arengus olulist rolli. Kõik nad väärivad põhjalikumat tutvustamist ja nende teod tänapäeva vaatekohast analüüsimist. Loengusarja jooksul valgustavad tuntud Eesti ajaloolased uuemaid uurimistulemusi ning annavad hinnangu eri ajastu võimuesindajate tegevusele.

Sissepääs ajaloolaupäevakule on 1 €.

Järgmine ajaloolaupäevak toimub 23. novembril 2013, mil ajaloomuuseumi teadur-kuraator Olev Liivik räägib Johannes Käbinist.

Ajaloolaupäevakud toimuvad laupäeviti algusega kell 13.00 Maarjamäe lossis (Pirita tee 56, Tallinn).

Kohale saab bussidega 1A, 5, 8, 34A ja 38, peatus Maarjamägi.


Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht