Flötist Leonora Palu ja pianist Age Juurikas Pärnu Eliisabeti kirikus

Laupäeval, 19. oktoobril 2013 kell 16 esitavad flötist Leonora Palu ja pianist Age Juurikas Pärnu Ooperi kontserdisarjas Musica Sacra Pärnu Eliisabeti kirikus Eduard Tubina küpses eas loodud sisutiheda ja välise efekti taotluseta Flöödisonaadi ning Tõnu Kõrvitsa müstiliselt kaunite kõlavärvidega Thulemaa laulud. Kontserdile loob tundlikult ekspressiivse taustsüsteemi Eestis suhteliselt vähe tuntud prantsuse helilooja André Jolivet' põneva helikeelega Flöödisonaat.

Flötist Leonora Palu on nüüdismuusikat ja eksperimentaalset muusikateatrit viljeleva Repoo Ensemble?i liige ning osaleb tihti eesti heliloojate teoste esmaettekannetel nii Eestis kui ka välismaal. 
Samuti tegeleb ta pedagoogitööga, õpetades flööti ja vabaimprovisatsiooni Pärnu ning Pärnu-Jaagupi muusikakoolides.

Age Juurikas on jõuliselt sugestiivse esituslaadiga soolopianist, kes ühendab endas vene ja euroopa klaverimängu traditsioone. Tema lemmikrepertuaar pärineb 20. sajandi algusest ning tema eriliseks kireks on vähetuntud ja mängitud teoste interpreteerimine ning uute heliloojate avastamine. Ta on esinenud nii orkestrisolisti, soolopianisti kui ka kammermuusikuna nii Euroopas kui ka Ameerikas.

Kontsert toimub koostöös Eesti Interpreetide Liiduga.

Sarja kunstiline juht on Andrus Kallast.

Info http://www.ooper.parnu.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht