Kadriorus algavad taas pikad kolmapäevad

Kolmapäeval, 25. septembril kell 18 algab Kumu kunstimuuseumis sari „Pikad kolmapäevad Kadriorus”. Sarja esimene üritus on ekskursioon näitusel „Kriitika ja kriisid. Kunst Euroopas alates 1945” kuraator Eha Komissarovi juhtimisel. Traditsiooniline üritustesari pakub õhtustele näitusekülastajatele võimaluse võtta muuseumipiletiga osa kuraatori- ja eriekskursioonidest, külalisõhtutest ja töötubadest.

Iga kuu esimesel kolmapäeval toimub põnev eriprogramm Mikkeli muuseumis, teisel kolmapäeval Kadrioru kunstimuuseumis, kolmandal ja neljandal kolmapäeval aga Kumu kunstimuuseumis, kus on avatud ka kohvik Bonaparte. Kadriorus asuvad Eesti Kunstimuuseumi filiaalid on avatud kolmapäeviti kella 20.00-ni.

25. septembri ringkäik keskendub näitusel „Kriitika ja kriisid. Kunst Euroopas alates 1945” eksponeeritud maalikunstile, mis kannab endas kunstiajalooliselt küll nn kõrge kunsti pärandit, kuid 20. sajand on olnud tunnistajaks mitmetele mässudele nii antud meediumi sees kui selle suunas. Miks maailm ei saa läbi ilma kaasaegse kunstita? Kuidas on erinevad kunstimeediumid 20. sajandi teisel poolel muutunud ja kuidas on need seotud muutustega ühiskonnas? Milliseid erinevaid probleeme on maali kaudu väljenduvad kunstnikud adresseerinud? Kuidas suhestuvad need valitud meediumiga traditsiooniliselt seostuvate omadustega nagu kahemõõtmelisus, kompositsioon, värv jne? Milline on maalikunsti aktuaalsus ja kriitiline potentsiaal praegu? Nendele küsimustele leitakse vastuseid ekskursiooni käigus.

Lisainfo näituse kohta:

http://kumu.ee/et/naitused/hetkel/kriitika-ja-kriisid

Lisainfo „Pikad kolmapäevad Kadriorus” eriprogrammide kohta:

http://www.kumu.ee/et/mida-kumus-teha/publikuprogrammid/pikad-kolmapaevad-kadriorus

www.kunstimuuseum.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht