Vanemuine toob lavale kaasaegse netiromansi „Hea põhjatuule vastu“

Reedel, 27. septembril kell 19.00 esietendub Vanemuise väikeses majas Daniel Glattaueri samanimelise menuromaani ainetel valminud lavastus „Hea põhjatuule vastu“, mis räägib armastusest kaunis erilisel moel.Lavastus viib vaatajad kahe tegelase väga isiklikku ruumi - olemuselt virtuaalsesse maailma, millest ajapikku saab kummagi jaoks päris elust tähtsamgi reaalsus.

E-kiriromaani süžee käivitab ekslikult Leo Leike postkasti saabunud kiri kelleltki Emma Rothnerilt. Publikust saab tunnistaja võõrale ja väga intiimsele kirjavahetusele, millest kujuneb kaunis ja väga vaimukas ning põnev armulugu.
Lavastaja Rein Pakk: “ Mulle meeldib keel. Keel kui inimese väljendusvahend. Ja mulle meeldivad lood, kus kangelaste relvaks on keel. Kui actionlugudes peab täpselt ja osavalt millegagi virutama või tulistama, et olukordadega toime tulla, et edukas olla ja õnnestuda, siis armastuslugudes peavad kangelased täpselt ja osavalt väljenduma, et lugu saaks realiseeruda. “Hea põhjatuule vastu” tegelastel polegi midagi muud peale keele. Ja ma olen alati arvanud, et kõige erogeensem piirkond on inimese pea, eriti suu ja kõrvad. Need väljutavad ja võtavad vastu kõige seksikamaid asju – sõnu. Pealegi on armastuslood väga harivad. Nad annavad meile seda, mida tihti kodust ega haridussüsteemist ei saa – tundekasvatust. Ja tundekasvatus on üks olulisemaid võimekusi teiste inimestega ümberkäimisel.“

Romaani „Hea põhjatuule vastu“ on tõlkinud Piret Pääsuke. Dramatiseerinud ja lavastanud Rein Pakk, osades Elina Pähklimägi, Andres Mähar ning Jüri Lumiste. Lavaruumi ja kostüümid on loonud Annika Pakk, muusikalise kujunduse Ardo Ran Varres.

Esietendub 27. septembril 2013 kell 19 Vanemuise väikeses majas.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht