Riigikantselei annab ELga liitumise ja eurole üleminekuga seotud teabematerjalid Ajaloomuuseumile

Laupäeval, 14. septembril 2013 möödub juba 10 aastat Eesti Euroopa Liiduga liitumise rahvahääletusest. Järgmise aasta kevadel saame tähistada Euroopa Liidu ja NATO-ga liitumise 10. aastapäeva. Nende tähtpäevadega seoses annab valitsuse kommunikatsioonibüroo Eesti Ajaloomuuseumile üle Euroopa Liiduga liitumise ja eurole üleminekuga seotud teabematerjalide kogu.

Kollektsiooni kuuluvad mitmesugused infolehed, brošüürid, meened, plakatid ja teised teavituskampaaniate läbiviimisega seotud esemed – kokku ligi 270 trükist ja eset. Valdav osa üleantavast materjalist on aastatel 1998 – 2004 koostatud ja valminud toona Riigikantselei üksusena tegutsenud Euroopa Liidu infosekretariaadis (ELIS), ELIS-e tellimusel või ELIS-e rahastatud projektide raames.
Eesti Ajaloomuuseumile üle antud teabematerjalide kogu on tänuväärne uurimismaterjal lähiajaloolastele ning aitab muuseumil täita oma rolli Eesti omariikluse ajalooga seotud ainese kogumisel, uurimisel ning säilitamisel.
Teabematerjalide kogu on pärast digiteerimist uurijatele kättesaadav Eesti muuseumide infoportaalis MuIS ja Eesti Ajaloomuuseumi digiteegis.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht