Näitus „N+1 meetodit“ esitleb arhitektuuri unistusi

Kolmapäeval, 4. septembril kell 20.00 avatakse avatakse Tallinna Linnahalli fuajees Tallinna arhitektuuribiennaali rahvusvahelisele arhitektuurikoolide näitus, kuhu tulevad 15 tunnustatud arhitektuurikooli kogu maailmast.

 
„N+1 meetodit“ tutvustab erinevaid ruumi analüüsimise, uurimise ja loomise meetodeid pragmaatilistest ja praktilistest kuni utoopiliste ja visionäärseteni. Tähelepanu pöördub arhitektuurilt kui tõsiasjalt arhitektuurile kui kriitilise mõtlemise protsessile. Ruumile on lähenetud nii tajukogemuste põhiselt, kui matemaatiliste võrrandite abil, robottehnoloogiat appi võttes, kui traditsioonilisele joonestuslauale toetudes. Kui erinevaid lähenemisviise kombineerida, võrrelda ja kõrvutada, on ruumiliste võimaluste hulk lõputu.
 
Koolide näitus tõstatab kriitilise küsimuse: kuidas toimiksid erinevad meetodid nõukogude ruumipärandi taaskasutuse kontekstis?
 
Tänased osalevad üliõpilased on homsed professionaalsed arhitektid. Enamikul neist ei ole tugevat isiklikku kogemust nõukogude ajast, ning seetõttu ei ole sellest ajast pärit ruumid nende jaoks poliitiliselt laetud. See annab neile vabaduse näha mineviku modernistlikke ruume uutest vaatenurkadest.
 
Koolide näitus on värskete arhitektuurimõtete kohtumispaik Linnahallis –  ruumis, mis ka ise uut visiooni vajab. Ehk leiab just nende hulgast kandva idee Linnahalli uuele tulevikule?
 
 Näitus jääb avatuks septembri lõpuni iga päev 12.00-19.00. Biennaali raames toimuvad tudengite ja õppejõudude vestlusringid ning fotoretked Linnahalli kadunud ruumidesse.


Tallinna arhitektuuribiennali kuraatorid on b210 noored arhitektid Karin Tõugu, Kadri Klementi, Aet Ader, Mari Hunt ja Kaidi Õis. Biennaali korraldab Eesti Arhitektuurikeskus.
4.-30. september 2013
Avasündmused 4.-8. september 2013
“N+1 meetodit” Linnahalli fuajees iga päev 12:00-19:00
www.tab.ee

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht