Jaapani fotonäitus Kiek in de Kökis

Kolmapäeval 5. septembril, kell 16:00 avatakse Kiek in de Köki muuseumis Jaapani Fondi fotonäitus "TOHOKU läbi Jaapani fotograafide silmade", mis tutvustab Kirde-Jaapani ajalugu, kultuuri ning vaimsust

Tohoku piirkonna fotode näitus, mis koostatud eelmisel aastal,  tutvustab maavärina põhjustatud kannatuste ja sellele järgnenud ülesehitusööde dokumenteerimise asemel Tohoku loodust ja kultuuri, sealseid inimesi ja kombeid. Näitus koosneb umbes 120-st tööst üheksalt erinevalt fotograafilt ning ühelt fotograafide rühmituselt, kelle tööd hõlmavad erinevaid teemasid, alates talupoegade eluolust 1950-60ndatel aastatel, kohalikest pidustustest kuni Tohoku looduse ja linnamaastikke kujutamiseni. Samuti on võimalik näha fotosid, mis otsivad muistsest Jomoni perioodist (14 500 eKr – umbes 300 eKr) pärinevat jaapanlaste vaimsust ning Sendai kollektsiooni fotograafide rühmituse projekti “Nimeta maastikud”.

Kiek in de Kök’i muuseumis toimuvad kolm loeng-demonstratsiooni, milles Jaapani meister ja lektor tutvustavad Tohoku käsitööd eesotsas kabazaiku (kirsipuu koorest meisterdamine) tehnikatega. Üritused on tasuta, eelregistreerimisega. Loeng-demonstratsioon toimub ka Eesti Kunstiakadeemias.

Peale selle toimuvad muuseumis laupäeviti mitmed Jaapani kultuuri tutvustavad üritused, nagu loeng Jaapani kultuurist, kalligraafia- shodo, lilleseade- ikebana ja paberivoltimise- origami töötoad. Osalemine eelregistreerimisega, sissepääs muuseumipileti alusel.

4. september – 3. november, 2013
Kiek in de Kök  (Komandandi tee 2, Tallinn)
Avatud T-P 10:30-18:00 / Pilet 4.50/2.60 EUR

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht