Tallinn Music Week läheb Tartusse

22.-23. augustil viiakse Tartus juba kolmandat aastat järjest läbi Tartu muusikanädal. Tallinna muusikanädala (TMW) kahepäevane sõsarfestival hõlmab klubiõhtuid Tartu Uues Teatris ja päevaseid kontserte Uues Õues, bändikoolitust, töötubasid, pop-up plaadipoodi ja muudki. Muusikanädala peaeesmärk on tutvustada publikule päevakajalisi Eesti ja lähiriikide artiste. Välisesinejaid on selle aasta programmis kolm: rahvusvahelist tähelepanu ja autiitleid noppinud Kongo-Soome hiphopi grupp Gracias, postrokki elektroonikaga segav Leedu bänd Without Letters ja tarmukalt üle Euroopa publikut võitev Läti indifolgi kollektiiv Carnival Youth.

Eesti muusikat esindavad üliharva lavale astuv sünt-popi bänd Popidiot, bassimuusika tandem Faun Racket, äsja aasta põnevaima kodumaise albumi üllitanud artpop trio Badass Yuki, Kalamaja hiphop-filosoofid DVPH ja Tartu elektroonikute uus saadik Sander Reinus. Klubiõhtute DJ-settide eest kannavad hoolt pealinna popi peosarja Tallinn Jäck City residendid ning kiiksuga house-muusikale keskenduv rühmitus Parmani People.
Et muusikanädalavahetus Tartus oleks täielik, saab 23. augustil Uues Õues (Lai 37) kuulata akustilisi etteasteid valitud festivaliartistidelt, külastada Biit Me pop-up-plaadipoodi, lüüa kaasa eestimaise särgibrändi SWÄRK töötoas, osaleda lauatenniseturniiril ning mekkida käsitööõlut ja muud maitsvat.
Kõik muusikud ja muusikaelu korraldajad on Tartu muusikanädala raames reedel, 22. VIII kel 11–15 oodatud bändikoolitusele, mis saab teoks koostöös BändiLaboriga. Bändikoolituse täpne ajakava ja programmi leiab 14. augustist Tartu muusikanädala veebilehel www.tartumuusika.ee.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht