Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum tähistab laulu- ja tantsupidude traditsiooni

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum tähistab 145-aastast laulu- ja tantsupidude traditsiooni oma kogude virtuaalse eksponeerimisega.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum tähistab 145-aastast laulu- ja tantsupidude traditsiooni lisaks näitusele ka oma kogude virtuaalse eksponeerimisega. See tähendab, et igal ühel on võimalik korrastatud ja avalikustatud kogusid muuseumide infosüsteemis MuIS lehitseda. I-VIII laulupeo materjalid on kättesaadavad koos Kanutis valminud digitaalsete kujutistega. Laulupeo aastaks on veebiväravas täiendatud laulupidude materjalidest ligi 5000 museaali.

“Hoiul oleva kultuuripärandi mahtude juures on tulemus väike, aga oluline töövõit, sest kättesaadavaks on tehtud kultuurilooliselt kõnekas materjal,” tõdeb Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi peavarahoidja Maris Rosenthal.

Laulupidude materjali leidub ka teistes mäluasutustes, aga Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis on uurimiseks kõige esinduslikum kogu, mis leiab allikatena rohkesti kasutatamist. Lõppenud projekti tulemusel on huvilistel MuISis võimalik ära teha uurimise eeltöö, kuid lähemalt tuleks materjaliga tutvuma tulla ikkagi muuseumi. Töö jätkub järgmiste laulupidude ja kogudega.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht