Poska mälestusmärgi konkursi võitjad

Tallinna päeval kuulutati Poska majas välja Jaan Poska mälestusmärgi skulpturaalse lahenduse ideekonkursi parimate tööde autorid. Esimese auhinna pälvinud võistlustöö märgusõnaga „Hetk“ autoriteks on Pille Noole, Üllar Ambos ja Joannis Lykouras.

Teise auhinna pälvinud, märgusõnaga „Gloobus“ tähistatud töö autor on Villem Tomiste ning kolmanda auhinna pälvinud, märgusõnaga „Lepe“ tähistatud töö autorid Riho Kuld, Ilme Kuld ja Ants Raid.

Lisaks anti välja kolm ostupreemiat, mille said võistlustööd märgusõnadega „Käsi südamel“ (autorid Tiiu Kirsipuu ja Kersti Lootus), „Fotomälu“ (René Reinumäe ja Viljar Lohu) ja „Tasakaal“ (arhitektuuribüroo KUU Arhitektid – Joel Kopli, Juhan Rohtla, Koit Ojaliiv, Eik Hermann ja Kristiina Tuubel).

Tallinna linn kuulutas konkursi Jaan Poska mälestusmärgi skulpturaalse lahenduse leidmiseks välja tänavu 24. jaanuaril, riigimehe sünniaastapäeval. Osavõturohkele ideekonkursile laekus 47 kavandit. Kõik tööd pannakse välja näitusele Eesti Rahvusraamatukogu ruumides 4.–25. juunini.

Mälestusmärk riigimehele on kavas avada Kadrioru pargis, Poska tänava ja Luigetiigi vahel asuval poolringikujulisel väljakul 24. jaanuaril 2016, kui Jaan Poska sünnist möödub 150 aastat.

Mälestusmärgi skulpturaalse lahenduse ideekonkursi eesmärk oli leida Eesti ühe väljapaistvaima riigitegelase ja esimese eestlasest Tallinna linnavolikogu esimehe mälestuse jäädvustamiseks ja talle pühendatud mälestusmärgi püstitamiseks skulpturaalselt ja arhitektuurselt sobivaim terviklahendus.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht