Tallinna muusikanädal avalikustas esinejad ja ajakava

Märtsikuu viimasel nädalavahetusel täidab Tallinna muusikanädal (Tallinn Music Week, TMW) pealinna taas mitmekülgse muusikaga. Juba kuuendat korda toimuval talendifestivalil astub tänavu üles 227 artisti 20 riigist, neist 149 esinejat Eestist.

Programmi on kinnitatud 78 välisartisti: 19 Soomest, 12 Lätist, 12 Leedust, 7 Venemaalt, 4 Taanist ning kolm Valgevenest, Suurbritanniast ja Islandilt. Rahvusvahelistest nimedest toob TMW programmijuht Kristo Rajasaare esile vanade propagandafilmide ja elektroonilise muusika teravmeelse põimimisega tunnustust kogunud ning oma läinudaastase debüütalbumiga Suurbritannia edetabelisse jõudnud retrofuturistliku duo Public Service Broadcasting Inglismaalt, Euroopa festivalikorraldajate lemmiku, sünge, sügava ja tantsulise eksperimentaalpopi üksuse BRNSi Belgiast,  1980ndate artpopi ja r’n’b kajasid taaselustava Berliini hipsterbändi Ballet School, menuka elektropopi kollektiivi Everything is Made in China ja folkroki tähe Inna Želannaja Venemaalt. Eksootilisemate külaliste seas on Iraani artistid Arash Yazdan ja Shiraz Rahavarde-Parsian ning Gruusia kollektiivi IRIAO.
Nagu igal aastal, puhub ka tänavusel festivalil uusi tuuli. Kontserdikohtadest tasub kindlasti külastada Kultuurikatla põnevaid uusi kontserdipaiku – klubi Koridori, Katelde saali ja Vitamin Lofti, kus festival „Stalker” esitleb 28. märtsil nii Eesti ja lähiriikide kui ka Islandilt ja Inglismaalt pärit aktuaalseid elektroonikaartiste. Eelmisel õhtul avab festivali Von Krahli teatris ja baaris põhjanaabrite legendaarne Stupido plaadifirma, kes tähistab nii siin kui Soomes oma 25. aastapäeva.
Ka klassika ja nüüdisklassika esitlused toimuvad tänavu uutes kontserdipaikades. Lisaks juba varem kasutatud Mustpeade majale esitlevad Eesti muusika päevad koos festivaliga „Göteborg Art Sounds” 29. märtsil oma kava Rotermanni kvartali Uues Jahulaos.
Festivaliprogrammi on esmakordselt kaasatud ka Nokia kontserdimaja, kus 27. märtsil tutvustatakse Pille Lille Muusikute Fondi ja Eesti muusika arenduskeskuse eestvedamisel noori Eesti klassikatalente.
Lisaks toimub TMW raames toimub taas linnalavaprogramm, mis toob pealelõunaste tasuta kontsertidega festivalimelu Tallinna raamatu- ja plaadipoodidesse, galeriidesse ja kohvikutesse. Jätkub ka eelmisel aastal alguse saanud restoranifestival „TMW maitsed”, mille raames tutvustatakse linna mõnusamaid restorane ja söögikohti. Samuti jätkub aasta tagasi debüteerinud ja ülipopulaarseks osutunud vestlussari „TMW jutud”.
Linnalava kontserdipaigad ja ajakava, „TMW maitsed” osalejad ja eripakkumised avalikustatakse 17. veebruaril, „TMW jutud” programm 1. märtsil.
TMW festivaliprogramm on valminud koostöös oluliste Eesti muusikaorganisatsioonidega: Raadio 2, muusikaportaal rada7.ee, Raadio Plus, Rock Cafe, plaadifirmad Lejal Genes, Pigfarm Music, Eesti Pops, Elwood Muusik ja World Clinic, Viljandi pärimusmuusika festival, Jazziliit ja „Jazzkaar”, festival „Stalker”, Manka Boutique Pop üritusesari ja festival, kohalike artistide fännikraami vahendav veebipood 311.ee, Baltikumi muusikale pühendunud veebiplatvorm The Baltic Scene, festival „Hea uus heli”, tantsumuusikaduo Rulers of the Deep üritustesari, restoran-klubi HETK, Eesti Heliloojate Liidu festival Eesti muusika päevad, Pille Lille Muusikute Fond, Eesti Interpreetide Liit ja Eesti Muusika Arenduskeskus.
Eelmisel aastal osales TMW-l 17 000 muusikasõpra Eestist ja välismaalt, ka sel aastal ootame külalisi Lätist, Venemaalt ja Soomest.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht