Eesti bändid Euroopa olulisimal talendifestivalil

 Euroopa suurimal ja olulisimal värskele muusikale keskendunud festivalil „Eurosonic” astub juba sel neljapäeval kl 01.15 Klubis Vera üles Winny Puhh ja reedel kell 22.15 Klubi De Spiegheli pealaval Elephants from Neptune. Samas autasustatakse Euroopa piiridemurdjate auhinnaga (European Border Breakers Awards, EBBA) kümmet silmapaistvat artisti, keda on saatnud edu ka väljaspool kodumaad. Eelmisel aastal oli üks EBBA võitjaid Ewert and The Two Dragons ja 2010. aastal Kerli.

 
Hollandis, Groeningenis toimuvast Eurosonic festivalist on kujunenud Euroopa muusikaelu keskpunkt. 1996. aastal alguse saanud üritusel astub igal aastal lavale ligi 200 paljulubavat artisti üle Euroopa. Festivalikontsertide piletid on muusikafännide hulgas kõrgelt hinnatud ja müüakse tavaliselt läbi paari tunniga. Festivali keskseid sündmusi on EBBA auhinnagala, kus tuuakse esile kümme silmapaistvaimat artisti, kes on leidnud kuulajaid ka väljaspool oma kodumaa piire. Tänavused EBBA auhindade laureaadid on: Ásgeir (Island), Disclosure (UK), GuGabriel (Austria), Icona Pop (Rootsi), Jacco Gardner (Holland), Kodaline (Iirimaa), Lukas Graham (Taani), Nico & Vinz (Norra), Woodkid (Prantsusmaa) ja Zedd (Saksamaa).
 „Eurosonicu” kava pannakse kokku üle Euroopa laekuvate ohtrate taotluste põhjal. Tänavu on Eestist valitud esinema. Mõlemad Eesti esinejad – nii rifiroki kuningad Elephants from Neptune kui kogu mandri kõmulisemaid artiste Winny Puhh on tuntud võimsate kontsertesinemiste poolest.
 Elephants from Neptune’i mänadžeri Karl Sirelpuu sõnul on festivalil ülesastumine igale bändile suur au ja ka võimalus: “Minu jaoks on see neljas Eurosonic. Olen lähedalt näinud, kuidas sealne esinemine võib mõjutada artisti edasist käekäiku. Elevantidega on sel aastal eesmärk lüüa Eurosonicul käed tunnustatud agentuuridega ning luua võimalikult suur kontaktvõrgustik bändi edasiseks arenguks,” lisas Sirelpuu.
 
Alates 2003. aastast koordineerib „Eurosonic” ka Euroopa talendivahetusprogramme (European Talent Exchange Program – ETEP ja Central European Talent Exchange Program – CEETEP), mille eesmärk on aidata Eurosonicul ülesastuvatel artistidel leida uusi esinemisvõimalusi festivalidel üle kogu Euroopa. Tallinn Music Week on ETEP/CEETEP programmide – kuhu kuuluvad 81 Euroopa oluliseimat muusikafestivali ja 25 raadiojaama – liige alates eelmisest aastast. Tänu sellele avaneb rohkem võimalusi ka Eesti artistidele leida uut publikut, aidates samas kaasa rohkema uue muusika jõudmisele Eestisse. 2013. aasta Tallinn muusikanädalal (TMW) esinejatest olid ETEPi artistid Soomest pärit LCMDF, Eva & Manu ja Lau Nau, Taanist Rangleklods ja Norrast HighasaKite. CEETEP programmist aga Poola päritolu Trés.B.

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht