RAAMATUTUTVUSTUS

Mihhail Bulgakov
Jutustused. Batum
Põnev valimik ühe geniaalsema kirjaniku eesti keeles seni avaldamata jutustustest (tervelt 7 tükki), lisaks “Batum” kuulus ja skandaalne näidend Stalinist. Vene keelest tõlkinud Veronika Einberg, koostanud Vaapo Vaher, toimetanud Krista Mõisnik. Kujundanud Kristjan Mändmaa. Sarjas “Punane Raamat”. Tänapäev, 2003. 234 lk.
 
Mihhail Bulgakov ja Jelena Bulgakova
MEISTRI JA MARGARITA PÄEVIK
Sellest raamatust leiab Mihhail Bulgakovi päeviku, hulga tema kirju ning Jelena Bulgakova päeviku ajast, mil M. A. ise enam päevikut ei pidanud, ei tahtnud pidada... Lisaks Viktor Lossevi sisukas eessõna ning põhjalikud kommentaarid, palju pildimaterjali. Vene keelest tõlkinud Jüri Ojamaa, toimetanud Maiga Varik. Kujundanud Dan Mikkin. Tänapäev, 2003. 560 lk.

 
Howard Sounes
CHARLES BUKOWSKI PÖÖRASE ELU RÜPES
Huvi kirjaniku eraelu vastu, lugejate armastus on raugematu, eriti kui tegemist suhteliselt hullumeelse, rahutu, ebastabiilse tegelasega. Ja kui leidub keegi, kes tema eluloo haaravalt kirja paneb ja leiab rosinaks veel piisavalt palju kirjaniku pruutide pilte, on seda vahvat lugu kerge lugeda ka. Bukowski joonistused. Inglise keelest tõlkinud Katrin Kiik ja Tuuli Seinberg, toimetanud Triin Kaalep. Kujundanud Tõnu Kaalep. Tänapäev, 2003. 330 lk.
 
Lauri Leesi
KUNSTILUGU KOOLIDELE
Korralikult teostatud õpik. Ses mõttes, et tekst iseenesest ei ole ehk midagi erilist ja avastuslikku (küll võib ta seda olla kooliõpilasele, kes asjast veel midagi ei tea), tundub isegi pisut kuivavõitu, sest nii palju peab mahtuma suhteliselt õhukesse raamatusse. Aga kirjutaja vähemasti armastab oma materjali. Kujundatud hoogsalt ja kaunilt. Lõppu võinuks koostada väikse sõnastiku ja viitestiku. Konsultant Tiiu Vii-
rand. Kujundanud Catherine Zarip. Avita, 2003. 192 lk.