Rektorite konverents EMAs

Eesti Muusikaakadeemias algas eile ABAMi (Association of Baltic Academies of Music) iga-aastane konverents, mis tõi Tallinnasse 12 muusikakõrgkooli rektorid (Saksamaalt, Poolast, Leedust, Lätist, Taanist, Norrast, Rootsist, Soomest ja Venemaalt) eesotsas ABAMi praeguse presidendi, Odense Carl Nielseni Muusikakadeemia rektori professor Bertel Krarupiga.
11. märtsini kestva konverentsi päevakorras on ABAMi üritused (sh. suvekursused) ja organisatsioonilised küsimused, ainepunktide süsteem ECTS ja mõnede õppekavade võrdlus. Loomingulises osas tehakse ettepanekuid ABAMi seerias ilmuva muusika kohta; pedagoogilised uurimused räägivad sellest, mida teha, et lapsed ka pärast kümnendat eluaastat muusika õppimist jätkaksid. Arutletakse ka, kuidas erinevad muusika¯anrid (klassikaline muusika, jazz/rock ja rahvamuusika) ühte õppeasutusse kokku sobivad, missugused on sellise mitmetahulisuse head ja vead.
ABAM loodi 1995. aastal Saksamaal Rostocki muusika- ja teatrikõrgkooli rektori professor Wilfrid Jochimsi eestvõttel. Kaheksa asutajaliikme hulgas oli ka EMA rektor professor Peep Lassmann. ABAMi eesmärgiks on arendada muusikaakadeemiate loomingulist ja teaduslikku koostööd, edasi viia pedagoogilist mõtet ning suurendada akadeemilist mobiilsust. Praegu on ABAMil 14 liiget, assotsieerunud liikme staatuses on Jeruusalemma Rubini Akadeemia.

Annika Koppel