P E A L E L E N D
Eino Baskin

Milline oleks teile, Eino Baskin, kõige meelepärasem juubelikingitus, millest küll tõenäoliselt ilma jääte?
Vanalinnastuudio oma maja! 17. juuniks poleks seda nii või teisiti valmis saanud. Aga kui situatsioon Sauna tänavale ehitatava majaga poleks nii drastiline ja nii idiootlikult bürokraatlik, siis see maja oleks aasta lõpuks valmis olnud ja ma oleksin võinud tagantjärele oma juubelit uues majas tähistada!
Vanalinnastuudiot on teatud asjamehed kogu aeg peljanud. Nõukogude ajal oli ta pinnuks silmas “Valge Maja” tšinovnikutele. Ja ega Eesti Vabariigi ajalgi seda teatrit valitsevates kihtides eriti soositud pole. Kriitika on sama nagu karu suudelda – üllatus on suur, aga pärast pahandusi  palju! Kes on Eino Baskin asjameeste jaoks? Tülikas kuju. Talle pole ausammast vaja!
Praegu on asi muidugi, nagu kõigis asjus, rahas! Rahandusminister Siim Kallas soovib ilmselt ses küsimuses valitsuse kolmikliidu köieveos köit enese poole tõmmata. Rahamees tõmbab köie rahakotiga alati enda  poole. 
Mis saab edasi? Seda 70aastaselt mehelt küsida on sama hea kui küsida 100aastaselt, millisena ta  oma järgmist juubelit ette kujutab. Ma ei heieta roosilisi mõtteid. Praegusel hetkel mõtleb igaüks iseenda heaolule. Kellel on asja sellega, et Vanalinnastuudiol pole oma maja, kus proove teha ja mängida?  Aga noh, sünnipäeva ma ikkagi pean!