„In corpore” – üheskoos

Piret Väinmaa

15. ja 16. märtsil viidi Tallinnas juba seitsmendat korda läbi rahvusvaheline noorte kammermuusikafestival „In corpore”, korraldajaks Tallinna muusikakeskkool (TMKK) ja Eesti Kammermuusikaõpetajate Ühing ning osalemas 13–20aastased muusikaõpilased Riiast, Vilniusest, Helsingist, Tartust ja Tallinnast.

Tänu noorte energiale, siirusele ja väga headele professionaalsetele oskustele sündisid publiku ees nõudlike teoste haruldaselt kõrgel tasemel esitused, näiteks Brahmsi trio op. 87 C-duur (TMKK), Beethoveni trio op. 70 (Riia Dārziņši-nim MK) ning Schuberti trio op. 100 Es-duur (TMKK). Festivalil on traditsiooniks esitada ka oma maa muusikat: sügava mulje jättis leedu helilooja Kazimieras Viktoras Banaitise sonaat viiulile ja klaverile (Čiurlionise-nim kunstide kool, Vilnius). Helsingi konservatooriumi esindasid peale instrumentalistide ka kaks head Lied’i-duot, kes pakkusid nauditaval tasemel Brahmsi ja Sibeliuse loomingut.
„In corpore” on õpilaste ja noorte muusikute seas populaarne: sellele festivalile igatsetakse esinema pääseda ning huvi eri koosseisudes mängimise vastu on õpilaste seas tohutult tõusnud.
Ka menuka „Klassikatähtede” saate finalistid on oma esimesed tõsised lavakogemused kammermuusikas saanud just „In corpore” festivalilt. Seekord sai kuulda ka haruldasemaid koosseise nagu flööt ja tuuba (TMKK), marimbaduo (Tallinna Otsa-nim MK) ning akordionikvartett (Tartu Elleri-nim MK).
Kõigi osalenud koolide vahel on tihedad kontaktid ja sõbrunenud on nii õpilased kui õpetajad. Kammermuusika on taas ilmutanud oma võlujõudu, ühendades eri rahvusest ja kultuuritaustaga inimesi.

Piret Väinmaa, Tallinna Georg Otsa nimeline muusika­kool

Kui sulle meeldis see postitus jaga seda oma sõpradega

[LoginRadius_Share]
 

Leia veel huvitavat lugemist

Värske Rõhk
Hea laps
LR
Keel ja kirjandus
Akadeemia
Kunstel
Muusika
Õpetajate leht
Täheke
TeaterMuusikaKino
Vikerkaar
Looming
Müürileht